S’inverteixen més de 100 MEUR en renovacions i construccions d’allotjaments turístics a Tarragona durant el 2019

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) ha donat a conèixer les dades de les inversions que el sector turístic privat ha realitzat enguany pel que fa a la renovació, millores i construccions de nous establiments reglats. Així, durant el 2019 els empresaris han invertit uns 107 MEUR; aquí s’inclouen les millores, reformes integrals, ampliacions o construccions de nous hotels. Pel que als diferents tipus d’allotjaments, els hotels han invertit uns 93 MEUR, els càmpings 11 MEUR i els apartaments 3 MEUR. Actualment, a la província de Tarragona s’ofereixen unes 68.000 places en hotels, 65.000 en càmpings i 25.000 en apartaments.

Eduard Farriol, president de la FEHT, durant la visita realitzada amb la premsa per diversos establiments reformats, ha afirmat que “any rere any els empresaris de l’hostaleria, ja siguin empreses familiars o grans cadenes, demostren la seva aposta continuada pel territori i pel turisme de la província, tant per millorar la qualitat dels seus establiments, com per oferir experiències innovadores als visitants”. Segons Farriol, en els darrers 4 anys, el total de les inversions arribaria fins als 400 MEUR, una xifra “importantíssima” i, a més, afegeix que “ja sabem que els propers anys seguirà creixent perquè s’ha anunciat la construcció de diversos nous establiments i n’hi ha que s’estan reformant”.

Així, en els últims anys, la majoria d’hotels de la província de Tarragona han realitzat reformes integrals per pujar la categoria de 3 a 4 estrelles; molts dels càmpings tradicionals s’han reconvertit en autèntics resorts, oferint noves experiències als visitants, responent a l’evolució del sector cap al glamping, i els apartaments s’han modernitzat per allotjar famílies i grups esportius.

Reformes per augmentar la qualitat

Pel que fa a les reformes que es fan cada any en hotels, càmpings i apartaments, Farriol destaca que “busquem millorar la qualitat en tots els serveis que oferim. Hem d’estar a l’última per a diferenciar-se d’altres destinacions competidores i ho hem de fer per la nostra innovació i la qualitat en el servei”. Així, la gran majoria d’establiments de la província aposten per fer reformes i noves instal·lacions com, per exemple, la construcció de grans piscines i instal·lacions aquàtiques amb tobogans per als més petits; també es creen pistes esportives, àrees infantils i mini clubs; per al relax, s’ofereixen renovats spas i wellness; també hi ha establiments que han construït zones específiques per a les mascotes i, pel que fa a les habitacions, es doten de nou mobiliari i tecnologia o, en el cas dels càmpings, s’instal·len nous bungalous. A més, Farriol apunta que també es fan inversions amb “un ferm compromís per la sostenibilitat mediambiental”.

Fruit d’aquesta aposta per la millora constant, diferents hotels, càmpings i apartaments de la província de Tarragona han estat premiats internacionalment. Més concretament, 8 càmpings són reconeguts, any rere any, com els millors d’Europa i alguns hotels ocupen posicions destacades en els rànquings de millors establiments per a famílies a Espanya.

Noves construccions

A més de totes les reformes que es realitzen, també destaquen algunes noves construccions, com pot ser la inauguració el passat mes d’octubre del nou Hotel Salou Beach, un quatre estrelles reformat totalment de la seva anterior funció com a apartament. A més, aquesta setmana passada va entrar en servei un hotel de nova construcció, el Colorado Creek, un quatre estrelles de PortAventura World i, properament, ho farà l’hotel Golden Costa Salou, un quatre estrelles superior amb 168 habitacions només per a adults.

Leave a comment

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)