Salou distingeix el sector turístic local per haver format els seus treballadors en maniobres contra l’ennuegament

Una vintena d’empreses turístiques i hoteleres han rebut avui divendres a la seu del Patronat de Turisme de Salou, al Xalet Torremar, un certificat per haver participat en el projecte Abraça’m, pioner a Catalunya, coordinat per l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, entitat sota el paraigües de la FEHT, i impulsat des del Centre d’Alta Resolució de Salou (CAR).

A l’acte hi han assistit l’alcalde de Salou, Pere Granados; el director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono; el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig; la coordinadora del projecte Abraça’m, Irene Pascual; la directora assistent de l’ICS del Camp de Tarragona, Laura Palacios; l’adjunt a la gerència de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Màrius Mèlich; el regidor de Turisme, Benet Presas; Carme Mansilla, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat; i Martina Fourrier, regidora de Promoció i dinamització econòmica i empresarial, Comerç, consum i mercats de Salou, entre altres autoritats.

El projecte “Abraça’m. La teva abraçada pot salvar una vida”, va iniciar-se el passat mes de març de 2017 i ha finalitzat a finals de maig. Ha consistit en una formació sanitària específica contra l’ennuegament, que “dóna un valor afegit a la destinació turística, en termes de salut, i certifica els establiments participants amb un diploma acreditatiu”, segons Irene Pascual, coordinadora del projecte.

Un total de 129 treballadors i treballadores del sector turístic de Salou, pertanyents a una quinzena d’hotels, han rebut una formació teórico-pràctica per tal de reaccionar, amb eficacia, davant de situacions que es puguin produir en circumstàncies d’ennuegament. Amb la maniobra de Heimlich, la tècnica recomanada, es pot salvar una vida.

Aquest projecte de Salou és pilot a Catalunya i vol tenir una continuïtat, de manera que a l’octubre vinent es tornarà a dur a terme i l’estiu que ve s’estendrà a tots els municipis i establiments hotelers de la Costa Daurada.

Durant els parlaments, el regidor de Turisme, Benet Presas, ha enaltit el fet que Salou torni a ser una ciutat pionera en un nou projecte, com ja va ser-ho en el seu dia quan es qualificava per ser destinació familiar. Presas ha explicat que el projecte Abraça’m es fa en col·laboració entre Sanitat, Turisme de l’Ajuntament de Salou i el sector privat, Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda.

Irene Pascual, per la seva banda, ha volgut agrair la seva participació als establiments que participen en el projecte, des del seu inici”. La taxa de mortalitat en situacions d’ennuegament és quasi del 50% i la majoria de vegades aquests succeeixen en establiments de restauració.

La directora asistencial de l’Institut Català de la Salut (ICS) del Camp de Tarragona, Laura Palacios, ha dit que “per l’ICS, l’atenció comunitària és un objectiu molt important; no només donem assistència al centre, sino que treballem totes les necessitats de salut des de la comunitat, participant en formació i millorant l’atenció sanitària, globalment”.

Per la seva banda, el doctor Màrius Mèlich, adjunt a la gerència de la regió sanitària del camp de Tarragona, ha felicitat els establiments hotelers participants perquè “poden salvar una vida”.

Finalment, l’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha clausurat l’acte, ha destacat la professionalitat de totes les persones que treballen al CAR de Salou, així com “la seva qualitat humana i la seva implicació amb el municipi”. Granados ha destacat també que Salut, Turisme Ajuntament de Salou i Generalitat de Catalunya “treballen per una destinació de qualitat i excel·lència”.

Han rebut el reconeixement els següents establiments i cadenes hoteleres: el grup 4R Hotels (Regina Gran Hotel, Salou Park I i Salou Park II y Playa Park); Calypso, Aparthotel Dorada Palace, Grup Reside (Apartaments Dàlies, Centre de Convencions La Boella, Hotel Magnòlia i Hotel Blaumar); EuroSalou, Marinada, Med Playa Pirámide i PortAventura World.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)