Previsió d’ocupació del 65% per Nadal i del 85% per cap d’any a la Costa Daurada

El president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha manifestat que el sector turístic preveu que “l’ocupació mitjana, des del 24 de desembre fins al dia de Reis, als municipis de la Costa Daurada central com són Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda, sigui aproximadament del 75%”. Per aquestes dates, Farriol ha confirmat que bàsicament ens visiten famílies i grups d’amics de proximitat, sobretot d’origen nacional i francès, que aprofiten aquests dies de festa amb temperatures suaus per descobrir PortAventura World i gaudir de les diferents propostes que s’ofereixen en molts establiments, com poden ser sopars i dinars de gala per a grups”.

Les dates en què l’ocupació turística és més alta són, com cada any, la nit del dia 31, seguida dels dies 24 i 25 de desembre. L’ocupació baixa del 2 de gener fins al dia de Reis, ja que, tradicionalment, les famílies amb nens petits prefereixen passar-los a la ciutat on habitualment resideixen.

Pel que fa als hotels, en seran una vintena els que obriran les seves portes. Segons Farriol, “el 24 i el 31 de desembre seran els més favorables pel que fa a l’ocupació, podent arribar a xifres força altes, del 85% i, fins i tot, arribar al ple per cap d’any”. La nit de cap d’any són molts els grups d’amics que fan estances en hotels per celebrar-ho amb un sopar de gala i una copa de cava i ball. Molts d’aquests grups són habituals i vénen any rere any. Durant la resta de dies la previsió és “d’una ocupació mitjana del 65%”. Alguns hotels apunten que encara hi ha possibilitats que entrin reserves de darrera hora.

Fent referència al sector del càmping, durant aquestes dates n’hi haurà 10 d’oberts -4 de costa i 6 de muntanya- amb un total de 6.159 places. Segons Farriol, “grups d’amics, parelles i famílies de proximitat són els clients habituals per aquestes dates als càmpings”, on alguns allotjaments ofereixen activitats i tallers per als més petits. Pel que fa a les ocupacions, “per cap d’any, en càmpings de muntanya s’arribarà al 90%, bàsicament en bungalou, més resguardats de les temperatures hivernals; a la costa, l’ocupació serà inferior”, afegeix Farriol. Pel que fa als dies de Nadal, l’ocupació esperada serà “mes residual, un fet habitual al tractar-se d’una festivitat més familiar”.

Finalment, la previsió d’ocupació pel sector apartamentístic és del 75%, aproximadament, segons ha apuntat el president de la FEHT.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associacio de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)