El conseller Felip Puig ha assistit aquesta tarda a la presentació de la nova revista de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Daurada Magazine, que s’ha realitzat a l’Aula Magna de la facultat de Geografia i Turisme de la Universitat Rovira i Virgili, al Parc Tecnològic i Científic, a Vila-seca.
A l’acte hi ha assistit la directora general de Turisme, Marian Muro, i el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Eduard Farriol, així com el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i representants de patronats de patronats de Turisme i altres entitats turístiques del territori.
El conseller ha comentat que “el sector turístic a Catalunya i especialment a la Costa Daurada té molt bones expectatives de futur”.
Segons Puig, aquest és un any important per diferents motius, “un any en què el govern de Catalunya ha posat sobre la taula els instruments per orientar el model turístic dels propers anys a casa nostra”. En aquest sentit, “hem aprovat el pla estratègic, que tracta sobre l’oferta, la realitat del nostre país i sobre com hem d’orientar una millor qualificació, excel·lència, més productes, més capacitat de continuar rendibilitzant uns recursos magnífics”. També ha dit que “hem aprovat el pla de màrqueting, sobre anàlisi de mercats, estratègies de promoció i captació de nous turistes”.
I així mateix, Puig ha explicat que s’ha aprovat la taula de turisme, la qual està treballant en quatre grans grups amb tots els sectors i universitats, amb una visió compartida d’anar establint una visió i reflexió permanent.
El conseller també ha fet esment a l’aprovació de la figura fiscal, l’impost de les estades turístiques, i ha dit que aquest mes de juliol la part corresponent als ajuntaments serà transferida pel que fa al quart trimestre de l’any passat i primer trimestre d’enguany.
Puig ha apuntat que ja han començat algunes estratègies o campanyes de promoció amb les quals aquesta taxa permetrà que “dupliquem o tripliquem la tasca promocional feta durant els darrers anys a Catalunya”.
El conseller ha dit que les expectatives d’aquest any “són molt bones pel que fa al turisme estranger, relativament bones pel que fa al turisme català i no tan bones pel que fa al turisme espanyol que continua en una certa depressió al consum i això farà que explorem noves estratègies i noves dinàmiques per intentar equilibrar aquesta disminució d’una part del mercat emissor, que és el turisme espanyol, però que amb el turisme europeu i mundial de diferents mercats molt madurs i emergents ens permet ser més que optimistes”.
Sobre l’acord del CRT, Puig ha manifestat que “el veurem aquest mes de juliol”, però que “cal acabar de configurar una revisió del compromís tan esplèndit que durant els darrers 20 anys ha generat una de les millors realitats turístiques de tot Europa”.
Puig ha dit que el “CRT és un instrument que el Govern, l’Ajuntament de Salou i Vila-seca estan compromesos a renovar i ho faran ben aviat”.
Per la seva banda, Mònica Massagué, co directora de la nova revista Daurada Magazine, juntament Amb Vicenç Martí, ha explicat que la publicació serà una excel·lent eina de promoció del nostre territori per tal que el client que ens visiti se senti atret per visitar-lo, i conèixer-ne la cultura, les tradicions i la gastronomia i els productes com l’oli i el vi.
La revista, que està traduïda a cinc idiomes, català, castellà, francès, anglès i rus, arribarà, segons les estimacions fetes, a més d’un milió de persones. Es distribuirà pels hotels associats i es podrà trobar a les habitacions dels establiments. Se n’ha fet una tirada de 45.000 exemplars i aviat se’n farà una reedició.
En la seva realització hi han pres part la part pública i la part privada. La Diputació de Tarragona hi ha col·laborat i també PortAventura.
Per la seva banda, la directora general de Turisme, Marian Muro ha lloat la gran qualitat de la revista i ha valorat la diversitat del territori que hi queda reflectida, la qual cosa farà que els turistes se sentin interessats per visitar-nos.
Finalment, Eduard Farriol ha comentat que la temporada serà més curta perquè ha començat més tard.