La Costa Daurada es promociona al mercat nacional i europeu de cara a l’inici de temporada

Els representants del sector turístic de la Costa Daurada, més concretament, de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, així com PortAventura World han presentat les diferents accions de promoció dutes a terme durant els últims mesos als principals mercats europeus i nacional gràcies al pla de promoció conjunt fruit de l’impost turístic.

Així, segons ha explicat Pere Segura, president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, “de març a maig intensifiquem la tasca de promoció de la nostra destinació. Gràcies al pla de promoció conjunt podem tenir una important presència als països d’on rebem més visitants i en aquells on creiem que podem seguir creixent”.

Per la seva part, Benet Presas, Regidor de Turisme de Salou, confirma que “enguany s’ha apostat pels mercats nacional, rus, ucraïnès, alemany, francès i irlandès, ja que creiem que tenim opcions de continuar augmentant en nombre de visitants i de fidelitzar  tots aquells que ja ens visiten”.

Finalment, Mercè Dalmau, Regidora de Turisme de Cambrils, assegura que “la gran majoria d’accions van destinades a professionals, ja que ells són els que ens recomanen els seus clients”. Pel que fa a la tipologia, Dalmau explica que es fan “des de les més convencionals com l’assistència a fires o presentacions, fins a formacions i concursos online o roadshows“.

Promoció als principals mercats

Pel que fa al mercat nacional, Salou, Cambrils i Vila-seca, van organitzar un workshop al mes de març per a uns 70 agents de viatge de Bilbao i uns 150 de Madrid. Aquests van poder descobrir la Costa Daurada a través de la realitat virtual. A més, representants de les diferents empreses turístiques, juntament amb els responsables dels Patronats de Turisme van informar-los sobre l’àmplia i modernitzada oferta d’allotjament disponible, les múltiples activitats lúdiques, esportives, gastronòmiques i familiars que es duen a terme a la Costa Daurada i que poden ser d’interès per als turistes de la Comunitat de Madrid i Euskadi. Per amenitzar l’esdeveniment, ballarins maoris de PortAventura World van fer un espectacle com el que es pot veure al parc temàtic. A més, per complimentar aquestes accions al mercat nacional, també s’han realitzat workshops a diferents ciutats com Saragossa, Oviedo, València i Barcelona de la mà d’un touroperador.

Durant el mes de març, també es va treballar el mercat ucraïnès amb un roadshow a Kiev (Ucraïna), es va completar amb la visita a les principals ciutats russes com Moscou, Kazan i Sant Petersburg i també Minsk a Bielorússia. Pel que fa a l’abril, es van visitar altres ciutats russes com Kolomna, Riazan, Tula o Kaluga. En totes aquestes presentacions, desenes d’agents de viatges locals van conèixer de primera mà les principals virtuts de la Costa Daurada per acollir turistes de l’Europa de l’Est. A més, alguns altres agents de viatges, tant de Bielorússia com d’Ucraïna, van visitar Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda durant el mes d’abril.

Per seguir potenciant el mercat irlandès, el 21 de març es va assistir a la fira Irish Travel Trade Show, una de les més importants del país i també es van fer roadshows per diferents ciutats com Galway, Waterford o Cork.

Al mercat alemany, un dels que es vol potenciar més intensament, també s’hi va ser present durant març i abril. Així, Salou, Cambrils i Vila-seca, van ser a la ITB de Berlín, una de les fires turístiques més destacades a Europa, on es van mantenir diverses reunions amb touroperadors i agents de viatge. També s’ha dut a terme un roadshow per ciutats com Bremen o Mannheim, entre d’altres, de la mà del touroperador més important del país.

Pel que fa a Polònia, els agents de viatges locals han pogut participar en un webinar per conèixer la Costa Daurada i s’ha fet una acció de comarketing amb un touroperador. Gràcies a aquesta col·laboració la Costa Daurada s’anunciarà en 250 bicicletes de Varsòvia, Poznań, Breslavia, Katowice i Gdańsk.

A més, el pla de promoció conjunt, també treballa per dinamitzar el turisme esportiu. Així, durant aquests mesos s’han realitzat accions de comarketing amb la Mare Nostrum Cup i el Mundialito que es van dur a terme a la Costa Daurada durant la passada Setmana Santa i, també, amb els World Beach Games.

Properes accions

Tot i l’arribada de l’estiu, la promoció no s’atura. Així, la Costa Daurada, a través del pla conjunt ja ha confirmat algunes accions com poden ser: diversos famtrips -viatges de prospecció- a la Costa Daurada on es convidaran desenes d’agents de viatges francesos a gaudir i descobrir in situ les propostes de Salou, Cambrils i VIla-seca; roadshows per diverses ciutats alemanyes; la presència a fires turístiques a París com la IFTM i la Kid Expo o, també, a la Fira Internacional Travel Show de Varsòvia (Polònia).

A més, Martí Carnicer, President del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, recorda que durant els primers mesos de l’any, és a dir, gener i febrer “la destinació va tenir un estand propi al Saló Internacional de Turisme (SIT) de Nantes i es va visitar la fira Matka de Hèlsinki; FITUR, i les fires Holiday World Show Belfast (Regne Unit) i Holiday World Show de Dublín (Irlanda). Al febrer, també es va tenir un estand propi a la fira SIT Rennes (França) i a la Fira Holiday Show de Limerick (Irlanda). A més, es va fer un webinar al mercat rus amb més de 250 agents de viatge participants i diverses accions amb touroperadors d’Alemanya”.

Les diferents accions de promoció s’emmarquen dins del pla conjunt de promoció turística de la Costa Daurada, signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca i l’empresa PortAventura World, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la FEHT. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori; així com per dinamitzar i reforçar el coneixement de la destinació.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent a la demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona.  www.feht-turisme.org

Leave a comment

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)