La Costa Daurada assoleix el 80% d’ocupació turística pel pont de la Puríssima

El sector turístic de la Costa Daurada confirma que s’han complert les previsions i ha assolit el 80% d’ocupació pel pont de la Puríssima, una xifra similar a la dels últims anys. Des de la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona (FEHT) remarquen que són dades provisionals i valoren que són “acceptables”, atès que hi ha poques places disponibles per cada sector pel fet que és temporada baixa. A la vegada, subratllen que el bon temps ha propiciat les reserves d’última hora.

En canvi, a les cases rurals de les Terres de l’Ebre, l’ocupació turística ha arribat tan sols al 20% durant aquests dies festius. La competència de les estacions d’esquí i la preferència pels viatges a l’estranger són les raons, segons el sector, que no han ajudat a omplir els establiments.

“La valoració és positiva amb 4.000 famílies que han arribat a les nostres terres, el que suposa un 80% de l’oferta que teníem que ja era reduïda”, ha afirmat el portaveu de la FEHT, Joan Antón. De fet, el bon temps ha estat “determinant” en les reserves d’última hora, segons Antón, perquè molts dels clients són de “proximitat”. La majoria provenen de Catalunya, l’Aragó, Navarra i el País Basc.

A més, des del sector subratllen que els dies de més afluència han estat el 6, 7 i 8 de desembre i apunten que en alguns casos s’ha arribat a fer el ple en aquestes dates. “Que tinguéssim pont aquest dijous i dissabte ha ajudat, ja que hi ha molta gent que treballa als caps de setmana”, ha afegit el portaveu.

Des de la FEHT recorden que la vintena d’hotels oberts han ofert unes 11.000 places, el 20% de les que hi ha disponibles, atès que és temporada baixa i la majoria d’establiments estan tancats.

Pel que fa al sector del càmping, n’han obert set a la costa i deu a l’interior. Aquests sumen més de 10.000 places disponibles i suposen aproximadament el 15% de l’oferta.

Respecte al sector dels apartaments de Salou, Cambrils i Vila-seca s’han ofert gairebé 2.000 places que representen un 5% del total dels allotjaments.

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)