Juliol compleix amb les expectatives turístiques i registra un augment del 4% en pernoctacions

Els responsables dels allotjaments del centre de la Costa Daurada es mostren satisfets amb els resultats oficials obtinguts durant el mes de juliol. Així, el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha informat que “al mes de juliol a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda les pernoctacions han augmentat un 4% respecte al mateix mes de l’any 2016″. En els tres municipis del centre de la Costa Daurada, l’ocupació global -hotels, càmpings i apartaments- s’ha arribat fins al 83,7%, representant un increment de 2 punts, respecte al juliol de 2016″.

Segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, l’increment en pernoctacions s’ha produït a causa d’un creixement del mercat nacional  (5,76%), irlandès (23,7%), holandès (12,2%), alemany (31,4%), italià (177%) i rus (21.9%). Pel que fa als diferents tipus d’allotjament “podem destacar l’increment del percentatge d’ocupació dels apartaments (2,7 punts) que han assolit el 71,1%, amb una mitjana de 5 nits d’estada”. Totes aquestes dades confirmen les perspectives positives que existien a l’inici del període estival.

Agost amb previsions optimistes

La previsió d’ocupació pel mes d’agost als establiments hotelers de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda “és optimista i es podria arribar al 93%, percentatge que s’assolia l’any passat”, manifesta el president de la FEHT.

Al sector del camping s’espera arribar a una ocupació del 80%-85%. Es tracta d’un mes on el mercat de proximitat és el que impera per excel·lència, ja que molts vénen en caravana o autocaravana. En aquest sentit, segons Eduard Farriol, “són importants els mercats francès i holandès, que han fet bones reserves”, per la qual cosa “creiem que podrem mantenir les ocupacions previstes”. Així mateix, “hi ha un guany en els mercats català i espanyol”, que “estan duent a terme un bon recorregut en aquest sector, ja que s’han apropat al camping, els ha agradat i estan repetint”, apunta Farriol.

Pel que fa al sector dels apartaments, “l’agost obtindrà també bons percentatges i es podria arribar al 90% o 95%, ratllant el ple tècnic”, apunta el president de la FEHT. Han crescut els mercats irlandès, anglès i francès. El nacional es manté, amb una lleugera tendència a l’alça.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragonawww.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)