Empresaris i directius del sector turístic de Tarragona participen en les jornades tècniques ‘Sostenibilitat i Turisme’

El sector turístic de Tarragona va invertir 70 milions d’euros en millorar la qualitat dels establiments d’allotjament durant la pandèmia. Ara, un cop les empreses han pogut retornar a l’activitat habitual, seguiran les inversions, tal com ha comentat Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació- i organitzadora de les Jornades Tècniques Sostenibilitat i Turisme: “Totes les inversions que està fent el sector van encaminades a optimitzar els nostres serveis i la qualitat. I, avui dia, totes aquestes millores passen per ser més sostenibles, però no només quan parlem d’energia, aigua… També quan parlem de tecnologia o de molts altres àmbits. La sostenibilitat s’ha d’aplicar integralment als establiments d’allotjament turístic”.

Les Jornades Tècniques Sostenibilitat i Turisme, celebrades durant aquest dimarts a l’hotel 4R Gran Regina de Salou, han comptat amb més de 100 assistents -entre empresaris i directius de càmpings, hotels, apartaments turístics, agències de viatges i altres empreses turístiques de la demarcació de Tarragona-. Cabré ha afegit que “els nostres clients, cada cop més, tenen una major conscienciació i sensibilitat per triar destinacions i allotjaments que siguin sostenibles i respectin el medi ambient. Amb aquestes jornades, també incentivem que els empresaris i empresàries del sector implantin solucions per ser més autosostenibles. Cada vegada hi ha opcions més innovadores i aquestes jornades ens van molt bé per estar al dia”.

Les diferents ponències realitzades per experts han tractat temes d’energies renovables, d’abastament i ús de l’aigua, de comunicació… També s’han dut a terme dues taules rodones; una sobre certificacions mediambientals i una altra d’aplicacions de la tecnologia. A més, també ha comptat amb xerrades sobre el Fons Next Generation per a projectes d’eficiència energètica i economia circular d’empreses turístiques i sobre Ajudes Europees per assumptes de sostenibilitat. Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya ha fet una xerrada sobre “Cap a un model turístic més ètic, innovador i responsable”. La clausura ha anat a càrrec de Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

A més, durant el descans del matí i el dinar, 14 empreses partners de la FEHT han presentat els seus serveis a tots els assistents a la jornada, que han estat patrocinades per Salut i Treball, SYG, Hidro Tarraco, Maliv, eICON, Ticnova, TechMa Business School, Voitic, Etenic, Sernautas, Nautic Parc, Tarongeta, Protego i Comecs.

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)