El turisme esportiu ha fet possible una ocupació propera al 85% durant Setmana Santa a la Costa Daurada

El magnífic ambient esportiu i familiar que s’ha viscut durant aquesta Setmana Santa a la Costa Daurada amb més de 20.000 esportistes, tècnics i familiars no ha anat acompanyat d’una climatologia benigna. Aquesta circumstància ha afectat una part de les reserves de darrera hora que s’esperaven al sector de l’allotjament reglat. Així, Eduard Farriol, president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), afirma que “finalment, calculem que l’ocupació mitjana en hotels, càmpings i apartaments ha estat propera al 85%. Teníem previst que arribaríem a aquesta xifra, però enguany, a causa del mal temps, s’han alentit les reserves de darrera hora del turisme nacional i de proximitat”. Tot i això, Farriol conclou valorant “positivament els resultats, malgrat les circumstàncies meteorològiques”.

Així, per exemple, l’ocupació dels principals dies festius -de Dijous Sant a diumenge, 21- ha arribat al 95% en molts hotels i càmpings. Un fet que també s’ha notat als establiments de restauració de tota la província que han valorat aquests dies festius positivament gràcies a la important afluència de gent al llarg de tota la setmana.

Farriol afegeix que “l’aposta que hem fet, tant el sector privat com el públic, pel turisme esportiu és un èxit rotund. Per tercer any consecutiu hem pogut garantir una Setmana Santa amb una bona ocupació sense patir per si farà bon temps. El fet d’organitzar tantes competicions esportives a SalouCambrils i Vila-seca que utilitzen instal·lacions de tota la Costa Daurada fa que ens puguem planificar amb antelació, contractar el personal necessari i obrir instal·lacions amb la seguretat que tindrem clients allotjats i ben atesos a tota la província”.

Fruit de la consolidació del turisme esportiu a la Costa Daurada, Farriol ha assegurat que “aquesta era una prioritat per tal d’intentar aconseguir allargar la temporada; hem de seguir treballant en aquesta línia i potenciar-la, però també hem de treballar altres segments com, per exemple, el turisme sènior o el gastronòmic”.

Cal recordar que, a més dels esdeveniments esportius, aquestes dates la Costa Daurada també acull turisme sènior procedent de l’IMSERSO, que es troba actualment allotjat en diversos establiments hotelers.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de SalouCambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’EbrePortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)