El Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i Eurecat culminen la seva fusió

 

El Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya ha inscrit la fusió de la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCTTOC), amb seu a Vila-seca, amb el centre tecnològic Eurecat, de manera que es consolida la seva integració, enfocada a impulsar la innovació i la competitivitat de les destinacions i de les empreses turístiques.
La integració suposa la creació del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat i reforça el posicionament del centre tecnològic com un dels més importants del Sud d’Europa. L’operació comporta la integració del personal de la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya a Eurecat i s’emmarca dins de l’estratègia del centre tecnològic de consolidació d’aliances amb agents molt rellevants del sistema d’innovació, tant des del punt de vista sectorial com territorial.
La integració “millora el posicionament d’Eurecat en un sector tan estratègic per a l’economia catalana com és el turístic i amplia la presència del centre tecnològic al Sud de Catalunya”, destaca el president d’Eurecat, Xavier Torra, qui posa de relleu l’impacte que tindrà la fusió en “l’aportació de coneixement turístic especialitzat complementari al teixit empresarial, per a millorar i ampliar l’oferta de serveis i productes, mitjançant la innovació tecnològica”.
L’operació “permetrà arribar a més empreses turístiques i potenciar la innovació, la competitivitat i la sostenibilitat de les destinacions, de l’activitat i dels recursos turístics”, mitjançant una “major col·laboració entre agents públics i privats vinculats al sector”, remarca el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López.
D’acord amb el director científic de la Fundació del PCTTOC, Salvador Anton Clavé, que a partir d’ara assumirà la direcció del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, la integració significa la consolidació a Catalunya d’un espai d’innovació “orientat a promoure l’aplicació de tecnologies, intel·ligència de mercats i sistemes d’informació en l’àmbit del turisme, l’oci i altres activitats relacionades com la cultura o els esdeveniments”.
Catalunya és una de les principals destinacions turístiques del món. En conjunt, atreu anualment més de 36 milions de turistes i genera uns ingressos propers als 20.000 milions. Això representa més de l’11 per cent del PIB català i prop del 14 per cent de l’ocupació a Catalunya, amb més de 400.000 llocs de treball, segons dades de 2016. L’any 2030, Catalunya podria rebre entre 28 i 36 milions de turistes internacionals, d’acord amb la projecció de creixement estimada en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya.
La Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya va tenir uns ingressos totals de 972.000 euros l’any 2018. Ubicat a Vila-seca, va ser impulsat l’any 2006 per la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament de Vila-seca i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT).
Amb la integració, els membres del Patronat de la Fundació del PCTTOC formaran part de la Comissió Sectorial de Turisme d’Eurecat i de la Comissió Territorial de Tarragona del centre tecnològic.
Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630 425 169.

Sobre Eurecat
Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 8 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)