Bon inici turístic a la Costa Daurada

De gener a abril, la Costa Daurada ha rebut més d’un milió de visitants i gairebé supera els tres milions de pernoctacions, el que significa un creixement en pernoctacions del 9% respecte al mateix període de l’any passat, segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. Pel que fa a la província de Tarragona, el creixement ha estat del 8%.

Així, els allotjaments turístics del centre de la Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, La Pineda es mostren satisfets per aquests primers mesos de l’any. El president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha explicat que “sembla que tota la promoció que fem i les activitats que es promouen per intentar desestacionalitzar la temporada, com el turisme esportiu, donen els seus fruits”. Tot i això, Farriol, assegura que “no preveiem que aquest creixement es mantingui durant tot l’any, ja que la irrupció d’ofertes extremadament competitives de destinacions com Turquia, Grècia i Tunísia, ens afectarà durant la temporada estival”.

Creixement per mercats

Gairebé tots els mercats turístics han crescut durant aquests 4 mesos a la Costa Daurada, així segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, mercats com l’alemany (+42,8%), el belga (+41%) o l’irlandès (+40,5%) han crescut per sobre del 40%. Mentre que el britànic ha crescut un 27,4%, l’holandès un 21%, el rus un 14%, el portuguès un 8,3%, el turisme nacional ho ha fet un 6,7%, el francès un 3,2% i l’italià un 3%.

Pel que fa al tipus d’allotjament, els hotels han realitzat un 9% més de pernoctacions, els càmpings un 6% i els apartaments un 31%. Durant aquest primer quadrimestre, l’estada mitjana en tots els establiments de turisme reglats ha estat de 2,9 nits, lleugerament superior a les 2,8 del mateix període de l’any 2017.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)