1.800 futbolistes participen a la Surf Cup International a Salou

Del 23 al 26 de novembre, la Costa Daurada acull la Surf Cup International, un torneig de futbol base masculí i femení provinent dels Estats Units que comptarà amb la participació de 128 equips de 69 clubs de 22 països diferents. Aquest matí s’ha fet la presentació al Complex Esportiu Futbol Salou i ha comptat amb la presència de Jan Esteller, director d’Operacions de Surf Cup International; Jordi Gómez, director de Surf Cup International; Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) i Yeray Moreno, regidor de forment de l’esport de l’Ajuntament de Salou. A la Surf Cup International hi participaran jugadors i jugadores nascuts entre els anys 2005 i 2013 i es disputarà als camps del Mediterranean Sport Village de Salou. Aquest torneig destaca per la seva internacionalització, i és que hi ha més de 40 equips d’Amèrica i equips d’Europa, Àfrica i Àsia.

Jan Esteller, director d’Operacions de Surf Cup International i Jordi Gómez, director de Surf Cup International han explicat que “en aquesta tercera edició de la  Surf Cup Internacional es diputaran 304 partits i hi prendran part alguns clubs internacionals destacats com són el Paris Saint-Germain F.C., FC Porto, Sporting Lisboa, Leicester City FC, Rangers Football Club, Clube Atlético Mineiro… A més, també hi haurà els principals clubs nacionals, com el FC Barcelona, Real Madrid CF, Atlético de Madrid, Valencia CF, Athletic Bilbao, i també clubs locals com el Gimnàstic de Tarragona, Cambrils o la FFB Reus…”. L’aposta per al futbol femení també és un fet a la Surf Cup Internacional, així hi prendran part 24 equips. A més, també s’ha apostat per la tecnologia i més de 80 partits es podran seguir en streaming, “per tal que els familiars dels jugadors de més lluny els puguin veure” ha afegit Gómez. 25 scouts internacionals també han confirmat la seva assistència.

El regidor de foment de l’esport de l’Ajuntament de Salou, Yeray Moreno, ha expressat el seu orgull per acollir un esdeveniment esportiu d’alta categoria a Salou. Ha recordat la seva pròpia experiència com a jugador jove, quan havia de viatjar a altres indrets de la geografia catalana per a participar en tornejos. Destacant la presència d’equips nacionals com el Sevilla i l’Atlètic de Madrid, així com equips internacionals com el Paris Saint-Germain, ha subratllat el fet que “és un gran honor que aquests tornejos es facin a Salou”. A més d’oferir una oportunitat de desestacionalitzar i desconnectar dels esdeveniments de la temporada, Moreno ha assenyalat que aquest torneig també té un impacte econòmic considerable per al municipi. A més, ha destacat la importància de l’aprenentatge i el creixement per als nens i les seves famílies que participen en aquesta mena d’esdeveniments.  Finalment, ha posat èmfasi en l’aposta i l’incentiu pel futbol femení, assenyalant que cada vegada es fan més tornejos i que és crucial que es facin en igualtat de condicions, promovent així la igualtat de gènere en l’esport.

Per la seva banda, Berta Cabré, presidenta de la FEHT ha comentat que “aquest torneig que es disputa durant el mes de novembre és un exemple més de la feina que fem per allargar la temporada turística. El futbol formatiu ens aporta dos targets amb els que treballem, l’esportiu i el familiar, ja que tots aquests nens i nenes i adolescents venen acompanyats de les seves famílies i amics . És fantàstic que a la Costa Daurada puguem tenir, gràcies a la Surf Cup International, més d’11.000 pernoctacions durant tot un cap de setmana en hotels de Salou, Cambrils i Vila-seca. Tenim unes instal·lacions esportives i uns allotjaments totalment preparats per organitzar aquests campionats, des del Pla de Promoció Conjunt, ho seguirem promocionant”.

Aquest torneig internacional de futbol formatiu compta amb el patrocini del pla conjunt de promoció turística de la Costa Daurada, amb la participació dels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-.

El pla conjunt de promoció

Aquesta activitat esportiva s’emmarca dins del pla conjunt de promoció turística de la Costa Daurada, signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori; així com per dinamitzar i reforçar el coneixement de la destinació.

Aquest pla de promoció, iniciat el 2014, té com a objectiu fonamental aplicar una part dels recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats i és la FEHT l’encarregada de gestionar-lo. Així doncs, des de fa diversos anys, s’han creat unes sinergies molt positives entre el sector públic i el privat per assolir objectius de promoció, tan relatius a la Costa Daurada, com a les poblacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, i també dels establiments turístics: hotels, càmpings i apartaments. Per a l’any 2023, el pla té un pressupost de 900.000 euros.

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació- aglutina el sector empresarial de l’allotjament de la província de Tarragona i té com a objectiu principal satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquest sector, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)