Salou acull el ‘Costa Daurada Trophy U20 WNT’, fins a l’1 de desembre

El “COSTA DAURADA TROPHY U20 WNT” de futbol femení s’ha presentat avui dijous, en roda de premsa, a l’Ajuntament de Salou. Aquest esdeveniment esportiu de primer nivell se celebra al municipi, del 23 de novembre a l’1 de desembre de 2021; i comptarà amb la participació de quatre de les millors seleccions femenines del món: Alemanya, Espanya, França i Mèxic.

A la roda de premsa, han comparegut els 4 representants de les 4 seleccions participants: Kathrin Peter, coach de la Selecció Alemanya; Mariella Breton, de la Selecció Francesa; Maribel Domínguez, entrenadora de la Selecció Mexicana; i Pedro López, seleccionador d’Espanya. També l’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados; la presidenta de la FEHT, Berta Cabré; i els organitzadors, Esther Creus, de Viajes Velero; i David Oertly, de Lazz Sports.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha dirigit unes paraules d’agraïment a totes les persones que hi participen. Ha fet una reflexió en el sentit que “des de fa molt de temps, els municipis de Costa Daurada fem una aposta decidida cap al turisme esportiu, perquè és un producte turístic que ens ajuda a desestacionalitzar la temporada; i, per tant, a ésser sostenibles, des del punt de vista de l’economia i laboralment”. També, ha explicat que “tenim unes instal·lacions esportives magnífiques, preparades per acollir esdeveniments esportius”.

Per part seva, la presidenta de la FEHT, Berta Cabré, ha assenyalat que “estem orgullosos de poder rebre esdeveniments d’aquest tipus, de primer nivell, i amb aquesta repercussió”. Ha manifestat que “tenim unes instal·lacions fantàstiques, tant pel que fa a allotjament, com a esportives, que permeten poder atendre i acompanyar competicions de diferents disciplines”. Així mateix, ha dit que “el fet de poder organitzar aquest torneig de futbol professional amb les millors seleccions sub20 femenines ens permet mostrar el nostre destí i atendre, amb aquest nivell qualitatiu, com es mereixen els i les participants que vénen aquí, aquests dies”.

L’oorganització s´’ha mostrat molt satisfeta amb l´’acollida del torneig i David Oertly de Lazz Sports ha ressaltat la importància d´’aquest torneig de cara a la preparació d´’aquestes 4 seleccions per al Mundial de Costa Rica.

Les seleccions han agraït l’oportunitat de participar “al millor torneig del món, aquest 2021”, segons paraules del seleccionador espanyol Pedro López.

El torneig es disputarà a un dels millors complexos esportius d’Europa, a una hora de Barcelona, ​​el FUTBOL SALOU SPORTS CENTER. Aquest complex compta amb 12 camps de futbol, ​​11 avalats per la UEFA i la FIFA, entre els quals hi ha camps de gespa natural i artificial, per satisfer les necessitats tècniques de qualsevol equip.

Els partits se celebraran en tres jornades, amb la programació següent:

26 de novembre:

12:00 France vs Germany

17:00 Spain vs Mexico

28 de novembre:

12:00 Germany vs Spain

17:00 Mexico vs France

30 de novembre:

12:00 Spain vs France

17:00 Germany vs Mexico

El “COSTA DAURADA TROPHY” té un format de “round robin”, és a dir, cada equip del torneig s’enfrontarà contra tots els altres.

El dia 30, després del darrer partit, es farà el lliurament de trofeus. Es donaran quatre trofeus:

– Equip guanyador

– Millor jugadora

– Jugadora més golejadora

– Millor portera

Després de gairebé dos anys d’aturada per la pandèmia mundial, el “COSTA DAURADA TROPHY” neix amb la idea de servir de preparació a les seleccions per al Mundial de Costa Rica, que se celebrarà a l’agost del 2022.

Va ser la selecció mexicana la que va contactar amb l’organització de l’esdeveniment per organitzar un torneig a Europa. França va ser la primera selecció a confirmar la seva assistència. Hi ha hagut altres seleccions interessades a participar, com Austràlia i el Japó, que no ho han pogut fer a causa de les restriccions en vols per la pandèmia.

Diferents ojeadores de talla internacional s’han interessat pel torneig i visitaran la Costa Daurada a la recerca de noves promeses del futbol femení.

Aquest torneig està organitzat per l’empresa Lazz Sports, Agent FIFA de partits llicenciats i intermediari, i Viajes Velero, agència receptiva i emissora, ubicada a Salou.

Aquest esdeveniment ha estat subvencionat, parcialment, pel Pla de Promoció Conjunt.
La FEHT i els Patronats de Turisme treballant junts.
Aquest pla de promoció, iniciat el 2014, té com a objectiu fonamental aplicar una part dels recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats, i és la FEHT l’encarregada de gestionar-lo. Així doncs, des de fa uns quants anys, s’han creat unes sinergies molt positives, entre el sector públic i el privat, per assolir objectius de promoció, tan relatius a la Costa Daurada, com les poblacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, i també dels establiments turístics: hotels, càmpings i apartaments. 

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament de la província de Tarragona, i té com a objectiu principal satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquest sector, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent a aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, cosa que representa una col·laboració única a Catalunya.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)