FeSMC-UGT i ConfeCat signen el nou Conveni d’hostaleria de Catalunya

L’acord ha arribat després d’un llarg i complex procés negociador que ha hagut de superar les dificultats socioeconòmiques actuals.

Aquest dimarts, 20 de setembre, s’ha dut a terme la signatura del Conveni col·lectiu interprovincial del sector de la industria d’hostaleria i turisme de Catalunya, entre els representants sindicals de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum de l’UGT (FeSMCUGT) i la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat). La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) és la representant de la demarcació de Tarragona a la ConfeCat.

Aquesta rúbrica ha estat el resultat d’una negociació que ha estat extraordinàriament complexa. De fet, la ConfeCat ha destacat que l’acord ha arribat després d’un llarg i complex procés negociador que ha hagut de superar les dificultats socioeconòmiques actuals.

En aquest sentit, la voluntat de la patronal en el decurs d’aquesta negociació ha estat sempre poder garantir els millors condicionants que afavorissin el desenvolupament de l’activitat i de la destinació, en base a la qualitat i l’excel·lència social, sostenible i econòmica del sector turístic català. Al respecte, el president de la ConfeCat, Santiago García-Nieto, ha afirmat que “El turisme és un dels principals motors econòmics de Catalunya i és un factor decisiu en la creació d’ocupació. Apostem per la professionalització i la formació com elements cabdals per garantir la qualitat del servei i del seu marc laboral”.

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) és l’entitat empresarial que agrupa i representa a les principals associacions i federacions d’allotjament turístic, de restauració i turístiques de Catalunya.

La voluntat de la patronal en el decurs d’aquesta negociació ha estat sempre poder garantir els millors condicionants que afavorissin el desenvolupament de l’activitat i de la destinació, en base a la qualitat i l’excel·lència social, sostenible i econòmica del sector turístic català.

La FEHT presenta el nou conveni als seus associats

El dimecres 26 d’octubre la FEHT va organitzar una sessió de presentació del nou conveni per a tots els seus associats. L’explicació va anar a càrrec de l’advocat Jaume Francesch.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)