Vuit càmpings de Tarragona, premiats com els millors d’Europa

Vuit dels establiments de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona, han estat premiats amb les majors distincions del sector campista europeu que reconeixen els millors càmpings de tot Europa, en funció dels exigents procesos d’inspecció i valoració dels organitzadors.

Aquests premis s’han lliurat en les gales celebrades en el marc de la Fira Vakantiebeurs que s’ha dut a terme a la ciutat holandesa d’Utrech, del 10 al 15 de gener, i a la Fira CMT d’Stuttgart –Alemanya- que té lloc del 14 al 22 de gener. Tots aquests reconeixements els atorguen l’ANWB i l’ADAC, les associacions automobilistes de referència a Holanda i Alemanya, respectivament, que agrupen 21 milions de persones.

Concretament, a la fira de Vakantiebeurs d’Utrecht, l’ANWB concedeix dos importants premis a diferents càmpings: els ANWB Erkende TopCampings d’Espanya 2017 i el CAMPING VAN HET JAAR 2017 (Càmpings de l’any 2017 a Espanya). Al primer s’ha guardonat a vuit càmpings de la Costa Daurada: Càmping El Templo del Sol (l’Hospitalet de l’Infant), Càmping Els Prats (Miami Platja), Càmping Playa Montroig (Miami Platja), Càmping La Torre del Sol (Miami Platja), Càmping Sangulí (Salou), Càmping Tamarit Park (Tamarit), Càmping Stel (Roda de Barà) i Park Playa Barà (Roda de Barà).

El Càmping La Torre del Sol (Miami Platja) ha estat un dels finalistes nominats en la Categorie 1 De Mooiste càmping voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar (Càmping més bonic per a famílies amb nens fins a 12 anys) que atorga l’ANWB dins del certamen CAMPING VAN HET JAAR 2017 (Càmpings de l’any 2017 a Espanya) que escullen els usuaris després d’una selección dels millors 40 càmpings de l’any per part d’un jurat especialitzat. En aquesta edició més de 15.000 persones han votat.

D’altra banda, la Fira CMT d’Stuttgart, l’ADAC, l’homònima de l’ANWB a Alemanya, ha atorgat l’ADAC Superplatz d’Espanya 2017 a diferents càmpings que destaquen per la seva qualitat i que han estat classificats i catalogats amb 5 estrelles, la màxima puntuació de l’ADAC. Els premiats de la Costa Daurada han estat el Càmping El Templo del Sol (l’Hospitalet de l’Infant), Càmping Els Prats (Miami Platja), Càmping Playa Montroig (Miami Platja), Càmping La Torre del Sol (Miami Platja), Càmping Sangulí (Salou) i Càmping Tamarit Park (Tamarit). A títol individual, el Càmping Playa Montroig ha estat l’únic establiment espanyol, i només amb 8 més de tot Europa, que ha rebut un reconeixement especial per ser un càmping de 5 estrelles Suplerplatz, la màxima categoria de l’ADAC , des del seu inici l’any 1995.

A la passada edició 2016, vuit establiments de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre també van obtenir diferents guardons.

Aquests reconeixements consoliden la completa oferta campista de la província de Tarragona i la posicionen com a referent únic al sud d’Europa. També posen de manifest, un cop més, la important tasca que desenvolupa Càmpings Tarragona i la FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, per promocionar i donar suport als càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre que tanquen una temporada molt satisfactòria amb una xifra rècord de més de 8 milions de pernoctacions, un 15% més que el 2015.

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona, -que aquest any 2017 celebrarà el seu 40 aniversari- forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i representa 56 càmpings presents a tot el territori de la província.

Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen per tot el litorial tarragoní –Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings unicats als entorns naturals de l’interior.

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca La Pineda, el que representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona, l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, l’Associació d’Hotels de Tarragona, l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, l’Associació d’Agències de Viatge receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i a la Universitat Rovira i Virgili. Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)