Vuit càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, reconeguts com els millors d’Europa

Representants dels càmpings de Tarragona que van assistir al lliurament dels premis de l’ANWB.

Vuit dels establiments que pertanyen a l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’EbreCàmpings Tarragona -Unique Camping Destination-, han estat reconeguts com els millors càmpings de tot Europa.

Així, després d’uns exigents processos d’inspecció, valoració dels organitzadors i de votacions populars, vuit càmpings de Tarragona han aconseguit les majors distincions del sector.

Joan Antón, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, ha mostrat “la seva satisfacció” pels reconeixements rebuts pels càmpings associats i ha volgut destacar que “alguns dels premiats, fruit de les seves constants inversions per oferir cada any novetats i experiències diferenciadores, any rere any són reconeguts com els millors d’Europa”. “És un orgull, però també un repte important, els nostres visitants vénen als millors càmpings, per tant, busquen el millor servei, tracte i també les millors instal·lacions”, ha puntualitzat.

Els premis internacionals del sector campista es van lliurar en el decurs d’una gala celebrada a Utrecht (Països Baixos) durant la fira Vakantiebeurs. Aquests guardons són atorgats per l’associació automobilística de referència als Països Baixos, l’ANWB, que compta amb més de 4 milions d’usuaris. Així, l’ANWB va concedir dos importants premis a diferents càmpings: els ANWB Erkende TopCampings d’Espanya 2019 (Millors Càmpings d’Espanya 2019) i el Camping Van Het Jaar 2019 (Càmpings de l’any 2019).

Al primer van ser guardonats vuit càmpings de la Costa Daurada: • Càmping El Templo del Sol (l’Hospitalet de l’Infant) • Càmping Els Prats Village (Mont-roig del Camp) • Càmping Playa Montroig (Mont-roig del Camp) • Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp) • Càmping & Resort Sangulí (Salou) • Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit) • Càmping Stel (Roda de Barà) • Park Playa Barà (Roda de Barà). Mentre que al segon, el Camping Van Het Jaar 2018 (Càmping de l’any 2019), el Càmping & Resort Sangulí ha estat el guanyador”, per segon any consecutiu, de la Categoria a l’”Establiment amb les millors instal·lacions d’allotjament de lloguer. Aquest premi l’han escollit més de 45.000 usuaris amb les seves votacions després d’una selecció dels millors 20 càmpings de l’any -10 dels Països Baixos, 4 de França, 2 d’Alemanya, 2 d’Espanya, 1 de Luxemburg i 1 de Suècia- per part d’un jurat especialitzat. El Càmping & Resort Sangulí és l’únic de la província de Tarragona que optava aquest guardó i un dels dos catalans, juntament amb el Càmping Castell Montgrí (Girona).

Bona temporada per al sector i inici de la promoció

Durant la temporada 2018, als càmpings de la província de Tarragona s’hi han realitzat més de 8,2 milions de pernoctacions. Una xifra lleugerament inferior a la de l’any 2017 (-4%), una temporada que va ser catalogada com a “històrica”. Tot i això, Joan Antón, ha assegurat que “estem satisfets amb els resultats de l’any 2018, ha estat un bon any que ha complert amb les expectatives i les previsions que ja teníem”. Però, tal com comenta Antón “ara ja toca concentrar-se en la nova temporada 2019”. Per això, Càmpings Tarragona ha començat la seva promoció internacional amb presència a la Fira d’Utrecht, Vakantiebeurs. Es tracta de la 49 edició d’aquest certamen on cada any hi passen més de 100.000 visitants. Un esdeveniment ideal perquè els professionals i els estiuejants holandesos rebin consells personals d’agents de viatge, organitzacions turístiques i experts locals. Càmpings Tarragona hi assisteix amb l’objectiu de promocionar la destinació de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre com una de les ofertes turístiques en càmpings més completa i apreciada d’Europa. L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona, forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i representa 56 càmpings presents a tot el territori de la província.

Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen per tot el litoral tarragoní -Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats als entorns naturals de l’interior. www.campingstarragona.es/

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)