Un nou projecte amb fons europeus recolzarà 14 pimes turístiques de Tarragona per millorar les seves competències i capacitats en la seva transformació digital

Un total de 14 petites i mitjanes empreses turístiques de la demarcació de Tarragona seran escollides per millorar les seves capacitats empresarials i, alhora, incorporar solucions digitals innovadores que els permetin la transició cap a models operatius més resilients, sostenibles i circulars, en el marc del projecte europeu RESETTING, coordinat pel centre tecnològic Eurecat.

A la demarcació de Tarragona, el projecte compta com a socis amb la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona i l’Associació Clúster TIC Catalunya Sud, i amb el suport de la Diputació de Tarragona.

A nivell europeu, el projecte RESETTING proveirà un total de 60 petites i mitjanes empreses de la cadena de valor turística, ubicades en cinc països europeus – Espanya, Portugal, Itàlia, Albània i Grècia- d’una dotació econòmica que superarà el mig milió d’euros per afavorir el seu desenvolupament tecnològic i sostenible.

En paraules del cap de Partenariats Globals i Innovació Turística del Departament de Consultoria tecnològica d’Eurecat, Ignacio de las Cuevas, “el testeig i la integració de noves solucions digitals contribuirà a reduir càrregues innecessàries, a millorar la qualitat de l’experiència turística i a la descarbonització del sector”.

“És un orgull que projectes internacionals tan potents com aquest s’implantin al nostre territori i, així, se’n puguin beneficiar directament PIMES del sector turístic”, ha assegurat la presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, Berta Cabré, qui ha afegit que “totes les empreses de la demarcació tenim claríssim que tant la digitalització, com la sostenibilitat i l’ús de tecnologies innovadores són tres de les claus del nostre sector, ja no del futur, sinó del present. Segur que les PIMES que participaran en el RESETTING s’impulsaran cap a nous horitzons, és una oportunitat que segur que en trauran molt de rendiment”.

L’objectiu del projecte és afavorir un creixement econòmic més inclusiu de les pimes i del sector, així com, de forma general, de la destinació i dels seus residents.

En aquest sentit, el diputat delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona, Pere Granados, ha assenyalat que “la Diputació de Tarragona ha estat agent facilitador d’aquest projecte, que contribueix a fer de la Regió Catalunya Sud una veritable regió del coneixement on la gestió del coneixement generi oportunitats a les comunitats locals, les persones i les empreses”.

RESETTING, que es durà a terme fins al mes de juny de 2024, és un projecte basat en la cocreació i la innovació que busca unir els empresaris amb els objectius comuns de reiniciar el turisme amb l’impuls de la innovació i de forma alineada amb la doble transició digital i ecològica.

El president del Clúster TIC Catalunya Sud, Pablo Mazón, ha destacat el paper clau de la tecnologia en aquest projecte. “Oferirem a les empreses les eines tecnològiques i la formació per fer aquesta transformació digital tan necessària cap a un model més competitiu i sostenible. Volem ajudar al sector turístic en aquest canvi i marcar la diferència”, ha dit.

Aquest projecte transnacional, liderat per Eurecat i finançat per l’Agència EISMEA de la Unió Europea a la convocatòria COSME, compta amb la participació de 8 socis que fomenten la col·laboració entre institucions del coneixement, associacions empresarials i organitzacions públiques, per estimular la innovació en el sector turístic i rellançar models de negoci de turisme intel·ligent i sostenible a Europa.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)