Un 90 per cent d’ocupació a la Costa Daurada, per Setmana Santa

Gran ambient esportiu i familiar aquests dies als municipis del centre de la Costa Daurada -Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda- que confirmen les dades d’ocupació molt positives amb una mitjana, en les diferents tipologies d’allotjament, d’entre el 80 per cent i el 85 per cent durant els primers dies de Setmana Santa. A més, la previsió d’una bona climatologia i l’obertura de Ferrari Land i PortAventura, faran que l’ocupació pugui superar el 90% de mitjana, incloent-hi alguns allotjaments, sobretot hotels, que ja tenen el cartell de complet.

David Batalla, president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), afirma que “són unes dades d’ocupació molt positives que es remunten a les que vam tenir fa uns 10 anys i que ens fan preveure que enguany tindrem un excel·lent any turístic a la Costa Daurada.” A més, afegeix que “és molt important aconseguir aquestes dades d’ocupació, ja que aporten molt de valor a tot el territori i ajuden a crear més llocs de feina i amb més estabilitat”.

Des del 7 d’abril, milers d’esportistes de totes les edats han participat en múltiples competicions com la Mare Nostrum Cup, el Mundialito de futbol, el Torneig TGN bàsquet, el Torneig Internacional de futbol Costa Daurada, el Campionat Espanyol Benjamí de Futbol Sala, i la sisena edició del World Dancesport. Tots aquests esdeveniments, que confirmen la Costa Daurada com un lloc ideal per al turisme esportiu i familiar, s’han pogut dur a terme gràcies als esforços realitzats pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb la implicació de tot el teixit empresarial del sector turístic.

A més, cal afegir la inauguració de Ferrari Land, així com l’obertura de PortAventura, combinats amb una bona climatologia, com els fets que han atret milers de famílies, tant de Catalunya, Aragó, Navarra i País Basc, com del mercat francès. Per tipologia de visitant, bàsicament són famílies; però també cal destacar tots els esportistes, tècnics i acompanyants que han participat en les diferents competicions.

Ocupació per sectors

Pel que fa al sector hoteler, Xavier Roig, president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda es mostra satisfet amb les ocupacions assolides durant la primera meitat de la  Setmana Santa.

“Divendres i Dissabte Sant, els hotels poden arribar al 95% d’ocupació”, manifesta Roig, “mentre que Dijous Sant i diumenge, dia 16, estaríem parlant d’un 75%. Podríem situar la mitjana en el 85%, però amb les reserves de darrera hora que esperem, preveiem el 90% d’ocupació hotelera pels quatre dies principals”.

A nivell global, el gruix de les habitacions ha estat venut amb molta antelació i al preu que toca per la temporada. Han estat 65 hotels dels 86 de l’Associació que han obert portes aquesta Setmana Santa, una quinzena més que l’any passat.

Pel que fa als apartaments, Quim Cristià, secretari de l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre, confirma que “enguany estem complint les expectatives. Les reserves d’última hora -molt típiques en aquest sector- realitzades gràcies a la bona climatologia anunciada han estat importants i podem acabar tenint una ocupació que fregui el 80%”.

Berta Cabré, presidenta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, ha confirmat les bones dades previstes d’aquest període vacacional, “els primers dies hem tingut una lleugera millor ocupació que l’any anterior. El fet que la Setmana Santa sigui més tard, la gran quantitat d’activitats del territori i el bon clima que ens està acompanyant, ho està facilitant”. Afegeix que “a partir de divendres, entrarem al fort de les vacances. L’ocupació en bungalous serà pràcticament del 100% en tots els càmpings i, al voltant del 60% en parcel·les”. Cabré, conclou que “són unes bones dades pel sector campista, estem invertint molt a millorar les nostres instal·lacions per oferir uns serveis únics i de qualitat. Volem sorprendre les famílies que ens visiten i aquests dies podem apreciar la valoració positiva que en fan.”

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)