Tarragona espera una bona ocupació turística pel pont de desembre

La presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, Berta Cabré, ha qualificat el pont de desembre com a “correcte, tot i que enguany el pont queda una mica fragmentat, sent festius dimarts i dijous, hem vist que molts clients faran vacances durant dos períodes, o bé de dissabte a dimarts, o bé de dijous a diumenge”. Per aquests dies, Cabré ha indicat que “esperem públic familiar i de proximitat, sobretot d’origen nacional, que aprofitarà l’estada a la nostra destinació per conèixer l’oferta lúdica de PortAventura World, enfocada a Nadal. En general, amb les places disponibles, arribarem a un 70% d’ocupació”.

Així, els hotels vacacionals oberts a la demarcació de Tarragona, seran un 20% aproximadament, dels més de 100 associats que hi ha en total, amb unes 9.000 places disponibles, esperen arribar a un 65% d’ocupació, comptant amb les reserves de darrera hora que s’esperen en funció de la climatologia. Cabré ha afegit que “si les estacions d’esquí ja poden obrir, molts clients preferiran anar a la muntanya”.

Fent referència al sector del càmping, la presidenta  de la FEHT ha indicat que “és un pont més orientat a les zones de muntanya, de fred i de neu, no tant de costa”. En aquest sentit, ara mateix hi ha 14 càmpings oberts -6 de costa i 8 d’interior-, aproximadament el 25% del total i l’ocupació rondarà al voltant del 75%.  “Els clients, bàsicament famílies catalanes, es decanten més pels bungalous, protegint-se, ara que les temperatures són baixes”, assenyala Cabré.

Finalment, la previsió d’ocupació pel sector apartamentístic és del 50%, aproximadament, ha apuntat la presidenta de la FEHT, amb “unes 3.300 places disponibles, un nombre reduït si tenim en compte que a la zona de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre hi ha unes 25.000 places”.

Una primera quinzena de novembre amb dades positives

Cabré ha explicat que la primera quinzena de novembre també ha estat positiva pel sector turístic tarragoní. Segons dades del Tourism Data System de l’Observatori de Turisme del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, de l’1 al 15 de novembre, a la província s’han realitzat més de 215.000 pernoctacions, això representa un increment de gairebé el 8% respecte al mateix període de l’any 2019 -abans de la pandèmia-. Per destinacions turístiques, a la Costa Daurada s’han fet més de 180.000 pernoctacions (+1,1% respecte al mateix període de 2019) i a les Terres de l’Ebre, més de 33.000 (+69,5%). Aquestes dades per Cabré “mostren que la gent segueix amb ganes de viatjar i que la nostra proposta de turisme esportiu, d’esdeveniments i de turisme sènior també és interessant pels diferents mercats”.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)