Sis càmpings de la demarcació de Tarragona, reconeguts com els millors d’Europa

En total sis dels establiments que pertanyen a l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination-, han estat reconeguts com els millors càmpings de tot Europa per dues associacions referents al sector, l’ANWB dels Països Baixos i l’ADAC d’Alemanya. Cal destacar que tres d’aquests càmpings -Playa Montroig Camping Resort, Càmping & Resort Sangulí Salou i el Tamarit Beach Resort- han aconseguit els reconeixements de les dues entitats.

ANWB premia quatre càmpings
Així, enguany, els premis atorgats a Utrecht (Paisos Baixos) en el marc de la Fira Vakantiebeurs per l’associació automobilística de referència als Països Baixos, l’ANWB, que compta amb més de 4,5 milions d’usuaris han estat per:

  • Playa Montroig Camping Resort (Mont-roig del Camp)
  • Càmping & Resort Sangulí Salou
  • Tamarit Beach Resort (Tarragona)
  • Càmping Stel (Roda de Barà)

Aquests quatre càmpings de la demarcació de Tarragona han aconseguit la màxima distinció per l’ANWB, és a dir, 5 estrelles. Entre aquests guardonats per aquesta associació dels Països Baixos destaquen el Càmping & Resort Sangulí Salou i el Tamarit Beach Resort, nominats al millor càmping d’Europa en la categoria “Millor càmping familiar a prop del mar”. Finalment, el Càmping & Resort Sangulí Salou en va ser el guardonat.

L’associació automobilística alemanya ADAC, reconeix cinc càmpings tarragonins
Alhora, cinc càmpings també han estat premiats amb el Superplätze 2023, una de les majors distincions del sector campista. Aquest guardó l’ha atorgat la prestigiosa guia alemanya Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC), l’associació automobilística de referència a Alemanya i la més gran d’Europa amb més de 20 milions de membres durant la gala celebrada a Stuttgart el 13 de gener. Així, els càmpings de la demarcació de Tarragona reconeguts amb el Superplätze 2023 han estat:

  • Playa Montroig Camping Resort (Mont-roig del Camp)
  • Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp)
  • Càmping El Templo del Sol (L’Hospitalet de l’Infant)
  • Càmping & Resort Sangulí Salou
  • Tamarit Beach Resort (Tarragona)

A més, el Càmping & Resort Sangulí Salou ha estat l’únic càmping espanyol nominat als ADAC Camping Awards 2023, ho ha fet en la categoria “Innovació i Progrés”, juntament amb els càmpings Orlando in Chianti Glamping Resort (Itàlia) i el TCS Pop Up Glamping (Suïssa).

Mireia Sans, presidenta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, ha afirmat que “aquests premis són com els Òscars del nostre sector, ambdues associacions que atorguen les distincions tenen una altíssima reputació als seus països i molts clients confien totalment amb les seves recomanacions. Per tant, ser un càmping premiat, et dona una visibilitat enorme”. A més, Sans ha assegurat que “la nostra província és líder al món del càmping. Som una destinació única amb uns càmpings fantàstics, tant a la costa com a l’interior. Aquests Best Càmpings ens posicionen i ens ajuden a la globalitat del sector. Tots fem grans esforços per invertir, millorar, oferir nous serveis i la màxima qualitat als nostres visitants.” Sans ha conclòs assegurant que  “alguns dels premiats, any rere any són reconeguts com els millors d’Europa. I això, és molt complicat. Arribar al cim és molt difícil, però mantenir-te tants anys és una proesa”.

Un 2022 positiu als càmpings de la demarcació
L’any 2022, els càmpings de la demarcació de Tarragona l’han tancat amb més de 7,5 milions de pernoctacions, aproximadament un 4% menys que el 2019 -el darrer any sense pandèmia. Sans ha assenyalat que “les dades són positives, no hem arribat a la recuperació total, però ja ens hi hem apropat molt. Si no hi ha cap altre sotrac inesperat, el 2023 esperem que sigui el de la total recuperació de visitants”.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)