Satisfacció al sector turístic pel bon inici de temporada amb un augment del 12% de les pernoctacions al juny

Els allotjaments del centre de la Costa Daurada es mostren satisfets pel bon inici de la temporada estival. Així, el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha informat que “al mes de juny a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda les pernoctacions han augmentat un 12%”. En els tres municipis del centre de la Costa Daurada, l’ocupació global -hotels, càmpings i apartaments- “s’ha arribat fins al 72%, representant un increment de gairebé sis punts, respecte al juny de 2016”.

Segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, l’increment en pernoctacions s’ha produït a causa d’un creixement del mercat nacional (7,6%), irlandès (29%), alemany (81%) i rus (28,5%) entre d’altres. Pel que fa als diferents tipus d’allotjament destaca l’increment del percentatge d’ocupació dels càmpings (13.1 punts) que “han arribat gairebé al 70%, amb una mitjana de 6,1 nits d’estada”. Totes aquestes dades confirmen les perspectives positives que existien a l’inici del període estival.

Juliol, comença la temporada alta

Pel que fa a aquest mes de juliol als establiments hotelers, Farriol apunta que “estimem que tindrem el nivell d’ocupació propi dels mesos d’estiu. Estem amb uns percentatges força elevats, superant el 90 per cent, i amb bones expectatives d’acabar de rematar els dos mesos centrals”. A més, recorda que “encara hi ha habitacions disponibles per a aquells habituals de les reserves de darrera hora, tot i que enguany s’han d’afanyar”.

En el cas dels càmpings de la província de Tarragona, el mes de juliol també és estratègic, especialment la primera quinzena, on es pot veure si augmentarà o disminuirà el percentatge d’ocupació. Així, Farriol confirma que “ens trobem en un moment culminant per saber si la present temporada serà bona o bé extraordinària als càmpings”. I afegeix que “perquè els resultats globals siguin bons cal que hi hagi una molt bona ocupació i que els preus es mantinguin, que no estiguem forçats a modificar preus o reserves de darrera hora amb tarifes més baixes”. Cal dir que ara com ara, encara hi ha lloc als càmpings de la província de Tarragona i és possible fer reserves.

Pel que fa al sector dels apartaments, el mes de juny ha tancat amb xifres similars a les de l’any passat. Aquest juliol Farriol apunta que “estimem acabar amb un 70%, una xifra molt semblant a la de 2016”. Es preveu, per aquest sector durant el mes de juliol, un increment del mercat francès i espanyol, i una lleugera disminució del mercat dels Països Baixos. També hi ha apartaments disponibles per a reserves de darrera hora.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)