Santiago García-Nieto (ConfeCat): “Cal que enviem missatges de confiança a l’exterior”

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, ConfeCat, ha fet avui balanç de la situació del sector turístic i de les expectatives per a la campanya estival, constatant que la situació continua sent dramàtica per a la indústria turística, atès que no s’ha recuperat el flux d’arribades de turistes internacionals condicionant greument la reactivació a diferents zones del país així com, l’activació del seu marc laboral.

Per aquest motiu, el President de l’entitat, Santiago García-Nieto, ha enumerat quines són les prioritats actuals del sector, recordant en primer lloc la necessitat de comptar amb una inversió en promoció dotada i planificada de manera extraordinària destinada a la promoció de la nostra destinació així com, a la recuperació del seu posicionament com a destinació segura i competitiva”.

En aquest sentit, el President ha afirmat que la reactivació de la indústria turística passa indiscutiblement per la confiança sanitària que la destinació transmeti a l’exterior “Cal començar a estructurar, concretar, dotar de recursos i posar en pràctica les accions, els elements i els arguments que ens permetin presentar i posicionar la nostra destinació a l’exterior com a “sanitàriament segura”.

En l’àmbit laboral, ha recordat la necessitat de que continuïn els ERTO per força major amb condicions favorables per a les empreses que han de mantenir aturada la seva activitat i condicions favorables pels fixos discontinus “Com a mínim, fins que es constati una situació d’estabilitat palpable i, sense condicionants un cop aixecats els ERTO”.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)