Sant Joan dona el tret de sortida a un estiu encara incert per al sector turístic de Tarragona

El sector turístic de la província de Tarragona es mostra esperançat amb l’inici de la temporada d’estiu i, més concretament, amb el pont de Sant Joan. Així, de dijous 24 fins al diumenge 27 s’espera una alta ocupació en càmpings i una ocupació mitjana en apartaments turístics i en hotels vacacionals. Tot i això, encara resten establiments tancats, alguns d’ells sense previsió d’obertura per la manca de turisme internacional, especialment britànic i rus. Actualment, tots els càmpings estan oberts, les places disponibles en apartaments turístics són el 90% del total i també hi ha el 65% dels hotels oberts.

Durant aquesta setmana, bàsicament els visitants seran de proximitat, famílies catalanes, valencianes i de l’eix de l’Ebre. A més, també s’espera que visitin la Costa Daurada, com ja és tradicional per aquestes dates, grups de joves que han acabat els estudis.

Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l’entitat que representa el 90% dels allotjaments de tota la demarcació-, s’ha mostrat esperançada, però també cautelosa respecte a l’inici de l’estiu, “després de l’any 2020 és evident que són bones notícies que puguem tenir alguns dies amb ocupacions altes i mitjanes per al pont de Sant Joan gràcies als visitants de proximitat. Però, estem preocupats per la manca de visitants internacionals, tot i que ja comencem a tenir reserves de turistes del centre d’Europa per a l’inici de juliol, ens manca el turisme britànic i rus”. Així, Cabré ha recordat que en un any dels d’abans de la pandèmia el 50% de les pernoctacions que es realitzen a la demarcació són de visitants nacionals, però l’altre 50% són de turistes estrangers.

“Molts visitants de proximitat habitualment marxaven a alguna destinació europea durant els ponts. Ara, amb la pandèmia, prefereixen quedar-se més a prop. Això, és positiu, ja que algunes famílies ens coneixeran per primer cop i esperem que, quan descobreixin tot el que es pot fer a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre, tornin més cops”. Tot i això, respecte al turisme internacional, Cabré s’ha mostrat preocupada, especialment respecte al turisme britànic i rus, “són el tercer i el quart mercat més important per a la nostra demarcació respectivament. Ara mateix, a finals de juny, encara no està clar que puguin venir sense dificultats com PCR o quarantenes a la tornada als seus països”. Cabré ha acabat amb una petició: “el sector turístic necessita que els governs català i espanyol arribin a acords bilaterals amb aquests països per facilitar que els seus ciutadans puguin venir de vacances amb les màximes facilitats possibles, sempre respectant que estem acabant de sortir de la pandèmia. Alguns establiments passaran un altre any sense obrir i així serà molt difícil que puguin subsistir”.

Pel que fa a les ocupacions dels establiments turístics per aquest pont de Sant Joan, s’esperen que siguin importants tant a la costa, com a l’interior i també al Delta de l’Ebre. Les ocupacions en càmpings de tota la demarcació arribaran al 80%, mentre que els apartaments turístics i els hotels que estan oberts tindran un 50% d’ocupació.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)