Salou supera els 7,4 milions de pernoctacions al 2016, incrementant un 9% les dades de l’any anterior

La capital de la Costa Daurada ha registrat aquesta temporada (des de gener al 31 d’octubre de 2016) fins a 7.423.710 pernoctacions, un 9% més que en el mateix període de 2015 –quan se’n van registrar fins a 6.932.035 (dades fins el 31 de desembre de 2015).

La xifra final podria superar, tanmateix, els 7,5 milions de pernoctacions a finals d’any, ja que s’espera sumar prop de 100.000 estances més fins a l’acabament d’aquest 2016. Per tant, la present temporada es pot considerar “la millor dels darrers 8 anys”, turísticament parlant.

Segons l’informe de l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, la procedència dels visitants, per nacionalitats, apunta un increment de pernoctacions de turisme espanyol (un 5,11% més) arribant als 2,9 milions acumulats; o increments molt més notoris dentre el 22,5% o el 24,9% en el cas del turisme irlandès o britànic, que sumats, representen prop de 2 milions de pernoctacions per a aquesta temporada a Salou.

Però aquest 2016 també s’han notat increments en turisme francès (un 8,15% més) o rus (amb un 9,4% més). Cal destacar que amb l’obertura de Ferrari Land s’espera que augmenti l’arribada del turisme italià.

Són dades que facilitava ahir el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Salou, Benet Presas, en roda de premsa.

Pel que fa al turisme rus, Presas va indicar que l’increment del 9% es conseqüència dels conflictes a l’Orient Mitjà, que ens han afavorit, en venir, els russos, a la nostra destinació per gaudir de les vacances. Però també obeeix a la bona política de promoció que ha portat a terme el sector privat durant els darrers 20 anys.

Salou és la destinació més important de l’Estat espanyol visitada pel turisme rus, després de Barcelona.

La temporada 2017 la podem encarar amb optimisme, però “sense eufòria i essent realistes”, ha manifestat el regidor de Turisme.

Per la seva banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha qualificat les dades com de “molt positives”, ha afirmat que hem tingut una “molt bona temporada”. De la seva visita a la World Travel Market (WTM) la setmana passada ha destacat “positivisme”, tant per part dels touroperadors com pels receptius locals.

Així mateix, ha recordat que “en la taula estratègica de l’Aeroport de Reus de la setmana passada ja va quedar patent que hi ha un augment de places a disposició de les aerolínies”.

Granados ha comentat que “es trenca la tendència de crisi econòmica”, i que “ens trobem en el millor moment, com abans de la crisi”. Per ell, l’important no és ser només “una destinació de qualitat, sino d’excel·lència”, i les dades de fidelització, del 70%, ens avalen. “Cal treballar per donar una gran qualitat de vida no només al turista, sino també al resident”, ha dit.

Finalment, parla de l’aliança que es preveu entre totes les destinacions turístiques de sol i platja a nivell català i estatal, per millorar les destinacions i plantejar un nou sistema de finançament que tingui en compte la població flotant, que quan fa vacances precisa els mateixos serveis que la població resident.

De moment, s’han mantingut converses amb Lloret de Mar, Calvià, Torremolinos i Benidorm. “No volem competir sino compartir coneixement i experiències per millorar les nostres destinacions”, apuntava Granados.

També ha criticat el desequilibri de les poblacions turístiques pel que fa a recepció de recursos i riquesa per part de l’Estat, per mantenir els serveis que són necessaris (neteja, recollida de brossa, policía).

La població flotant estimada que tindria Salou, mensualment, tenint en compte els milers de turistes de la temporada, seria de 97.000 habitants. “L’IBI no ho soluciona tot i nosaltres no volem incrementar la pressió fiscal sobre la ciutadania”, afirma.

Per la seva banda, Juan Carlos Capilla, director gerent del Patronat de Turisme, ha comentat els bons resultats obtinguts amb l’aposta per la presència digital en els darrers dos anys.

Pel que fa al web, blog i xarxes socials, el creixement està per sobre del 70%. (http://www.visitsalou.eu/pagina-de-inicio?set_language=es)

També és una dada destacable que el 53% dels visitants de Salou ve referenciat per amics i coneguts, i en segona posició apareix Internet.

 

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)