Presenten oficialment l’Associació d’Hostaleria de Salou, amb 40 establiments i el suport de l’Ajuntament

Els diferents integrants de la nova entitat, l’Associació d’Hostaleria de Salou, comptant el seu president, Pep Moreno, el tercer de la dreta, a més de l’alcalde, Pere Granados, al centre, i el president de l’AEHT, Francesc Pintado, el quart per l’esquerra, avui, durant la presentació.

– La nova entitat arrenca amb 40 establiments i el suport de l’Ajuntament

L’Associació d’Hostaleria de Salou s’ha presentat avui dimarts, dia 29 de gener. A l’acte, hi ha assistit Francesc Pintado, president de l’Associació d’Hostaleria de la província de TarragonaPere Granados, alcalde de Salou; Pep Moreno, primer president de l’AEH Salou; i alguns dels membres de la junta de la nova associació, com Fernando López, del Restaurant TotxoJavier García, del Xiringuito ElektraEdu Cuesta, del Restaurant Le SommelierJose Felix Ruiz, del Restaurant Lunattic, i Jaume Solé, de Port Aventura.

El president de l’AEHTFrancesc Pintado, ha manifestat que “avui és un dia molt especial. Seguim amb el propòsit de regenerar i dinamitzar el sector arreu del territori. Per nosaltres, és un honor fundar aquesta nova entitat, l’AEH Salou, de la mà de 40 establiments associats i de l’Ajuntament”.

Per la seva banda, l’alcalde de Salou ha cregut des del primer moment en la necessitat de disposar d’una associació que vehiculi i dinamitzi el sector i ha felicitat Francesc Pintado i el seu equip per donar impuls a la creació de l’AEH Salou. Granados ha afirmat que “em sento orgullós de tots els empresaris i, en especial, d’aquells que han tingut la iniciativa de crear aquesta entitat”.

Durant les properes setmanes es presentarà la junta completa de la nova associació en una festa d’inauguració a Salou, que donarà el tret de sortida oficial a tots els propòsits i objectius que s’han exposat avui. Per una banda, unir esforços, crear sinergies i representar la diversitat d’establiments de la població. I, per l’altra, convertir Salou en un destí gastronòmic, no només durant la temporada alta, sinó durant tot l’any, a través d’esdeveniments que recordin que “al febrer, Salou també existeix”. I, per últim, demostrar que la gastronomia de Salou té la mateixa qualitat que la de molts altres destins de referència a la Costa Daurada.

Tots els presents a la presentació de la nova entitat comparteixen que Salou compta amb grans professionals i amb una excel·lent oferta. I tots ells tenen la certesa que la ciutat necessita que es creï una entitat pròpia que uneixi esforços i doni impuls al sector des de l’àmbit privat. L’Ajuntament i el Patronat de Turisme duen a terme diverses iniciatives per fomentar Salou com experiència gastronòmica, però com diu el seu alcalde “la col·laboració pública i privada farà que Salou sigui un referent a la Costa Daurada”.

El primer president de l’Associació, Pep Moreno, també ha volgut agrair el suport dels primers 40 establiments associats i a Francesc Pintado per “facilitar-nos la forma de crear l’associació”. Moreno té clar que la nova entitat “ha de promoure activitats que atreguin nous visitants i donin a conèixer Salou com un destí purament gastronòmic”.

A curt termini, l’AEH Salou vol col·laborar amb esdeveniments gastronòmics ja consolidats i organitzar-ne de propis. L’objectiu és que a mitjà termini, Salou tingui deu activitats gastronòmiques consolidades cada any. “No pretenem que tots els establiments hi participin, però sí que es vegin reflectits en alguna de les iniciatives”.
Tant Moreno com Granados estan d’acord en que les jornades gastronòmiques són també un atractiu turístic de proximitat que pot donar a conèixer el potencial que hi ha a la població a ciutadans de municipis veïns, més enllà de la marca “Salou sol i platja”.

Durant la presentació de l’Associació, Francesc Pintado, en nom de la junta, ha agraït el suport de l’alcalde de Salou regalant-li la ja mítica “jaqueta de cuina” de l’AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l’AEHT el maig de 2018, s’ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector que han donat el seu suport a l’Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província, del president de la Diputació i de l’alcalde de Tarragona.

Aquest suport i representació territorial s’evidencia també en el creixent nombre d’associacions locals vinculades a l’AEHT que neixen i es reconverteixen gràcies a la feina feta per l’Associació d’Hostaleria de Tarragona. “Hem renovat AEH Cambrils i ben aviat presentarem l’AEH Tarragona ciutat i l’AEH Conca de Barberà”, assegura Pintado. “Els representants de cada entitat local ens trobem cada mes a la junta de l’associació provincial, i això permet estar sempre connectats i que la veu del territori es trobi periòdicament i creixi en equip”.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)