Neix l’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat

 

L’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat va presentar-se, oficialment, el dimarts, 12 de febrer, amb la presència de Francesc Pintado, president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de TarragonaJosep Fèlix Ballesteros, alcalde de TarragonaInmaculada Moreno, quarta tinenta d’alcalde i consellera de Turisme i Pla estratègic, i Javier Escribano, primer president de l’AEH Tarragona Ciutat.

La nova associació està formada per 130 establiments i la seva junta la constitueixen restaurants de referència de la ciutat com Sentits, Les CoquesEl PòsitCal JoanXamfrà del FòrumBarquetTerratLa CaletaAGplannigSushi Take AwayA Bordo o Restaurant La Morada.

Pel president de l’AEHTFrancesc Pintado: “Seguim amb el propòsit de regenerar i dinamitzar el sector arreu del territori. És un honor fundar l’AEH Tarragona Ciutat de la mà de 130 establiments associats i del suport de l’Ajuntament de Tarragona”.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, va manifestar la necessitat de disposar d’una associació que vehiculi i unifiqui el sector i va felicitar en primera persona Francesc Pintado i tot el seu equip per donar impuls a la creació de l’AEH Tarragona Ciutat. “Tarragona també és turisme gastronòmic i fins ara l’oferta quedava dispersa. Que sigueu capaços de remar a favor d’allò que és lògic ens ajudarà a ajudar-vos, perquè sempre és més fàcil parlar amb un sol interlocutor”, va dir.

Durant les properes setmanes es presentarà la junta completa de la nova associació en una festa d’inauguració a Tarragona, que donarà el tret de sortida oficial a tots els propòsits i objectius de la nova associació. Els assistents a la presentació del dia 12 compartien la idea que Tarragona compta amb grans professionals i amb una bona oferta gastronòmica, i tots ells tenen la certesa que la ciutat necessita que es creï una entitat pròpia que uneixi esforços i doni impuls al sector des de l’àmbit privat.

Com va dir Josep Fèlix Ballesteros “compteu amb el nostre suport i esperem estar a la vostra alçada.” L’objectiu de la nova associació, segons va comentar Javier Escribano, és “unificar l’oferta gastronòmica de la ciutat sense oblidar la seva diversitat”.

L’entitat començarà creant una agenda d’esdeveniments gastronòmics a Tarragona, que apostaran pel producte de qualitat i de proximitat. Però la tasca de l’AEH Tarragona Ciutat, també vol centrar-se en donar a conèixer els avantatges de formar part de l’AEHT per captar nous associats, amb l’objectiu d’aconseguir que aquesta unitat i fortalesa els permeti agilitzar processos. Javier Escribano explica que “ara som 130 establiments, però esperem que aquesta xifra es multipliqui. Com més siguem, més capacitat de resolució dels problemes del sector tindrem”.

Per altra banda, Xavier Jornet, president de l’Associació Hotelera de Tarragona, va remarcar la satisfacció per la creació d’aquesta nova entitat. “Esperàvem la nova associació perquè en l’experiència turística, la gastronomia és un dels elements principals. Això facilitarà poder crear dinàmiques de treball conjuntes i oferir productes específics pels turistes”.

Per últim, Inmaculada Moreno va tancar la presentació remarcant que “des del primer moment vam rebre aquesta iniciativa amb molta alegria, perquè és un repte pendent de la ciutat de Tarragona”.

Durant la presentació, Francesc Pintado, en nom de la junta, va agrair el suport de l’alcalde de Tarragona posant-li la mítica “jaqueta de cuina” de l’AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l’AEHT, el maig de 2018, s’ha atorgat a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic que han mostrat el seu suport a l’Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província i del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

Aquest suport i representació territorial s’evidencia també en el creixent nombre d’associacions locals vinculades a l’AEHT que neixen i es reconverteixen gràcies a la feina feta per l’Associació d’Hostaleria de Tarragona. “Hem renovat AEH Cambrils, creat l’AEH Salou i ben aviat AEH Conca de Barberà”, comenta Pintado. “Els representants de cada entitat local ens trobem cada mes a la junta de l’associació provincial i això permet estar sempre connectats i que la veu del territori es trobi periòdicament i creixi en equip”, assegura.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)