Mireia Sans, nova presidenta dels Càmpings de Tarragona

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, que engloba 54 càmpings, té nova presidenta. Mireia Sans ha agafat el relleu de Joan Antón, qui ha estat durant 4 anys liderant l’associació que defensa els interessos del sector. El canvi en la presidència s’ha dut a terme durant l’Assemblea General Ordinària de l’Associació, duta a terme al Tamarit Beach Resort amb la presència de Narcís Ferrer, director de l’Agència Catalana de Turisme; Camí Mendoza, vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i Manel Castaño, conseller d’Educació, Ocupació, Desenvolupament Econòmic i Memòria Històrica de l’Ajuntament de Tarragona.

Pel que fa als integrants de la nova Junta de l’Associació de Càmpings de la demarcació de Tarragona, la presidenta Sans ha indicat que “hem format un equip multidisciplinar que combina persones de juntes anteriors que ens aporten molta experiència i coneixements tècnics, amb gent jove que té moltes ganes d’aportar noves idees dins el sector i que oferiran un relleu generacional dins la gestió de l’Associació”. Així, per exemple, Joan Antón, el president sortint, serà l’actual vicepresident.

A més, l’Associació de Càmpings comptarà a partir d’ara amb un Comitè d’Experts que, segons Sans, “ens ajudaran i assessoraran fruit de la seva experiència i trajectòria professional”.

La nova Junta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre està formada per: Mireia Sans (Presidenta), Joan Antón (Vicepresident), Miquel Roca (Tresorer), Àngels Ferré (Secretària), Berta Cabré (Coordinació amb la FEHT), Pere Perera (Consell d’Experts), Alejandro Giménez (Àrea de Promoció), Oriol Calderón (Àrea Legal), Jahaciel Villaverde (Àrea de Comunicació) i Toni Vallverdú (Àrea de Sostenibilitat).

Pel que fa als membres del nou Consell d’Experts són: Antonio Giménez, Xavier Blasi, Pere Perera i Josep Sans.

Mireia Sans Vilamajó, nascuda a Arbeca (Lleida), és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i ha realitzat, dins del programa Erasmus, un curs a la Universitat de Tampere (Finlàndia). Tota la seva vida ha estat vinculada al sector campista. Quan tenia 5 anys, la seva família va decidir muntar un càmping a Prades. Així, ha crescut en un càmping i ha viscut la seva evolució en primera persona. Ha compaginat els estudis amb el treball al negoci familiar. Fa més de 13 anys que, juntament amb el seu pare i el seu germà, codirigeix el Càmping Prades Park, aportant una nova línia de serveis enfocats a la qualitat i sostenibilitat. Durant aquest mandat, Sans ha destacat que treballaran en 4 línies i objectius: mantenir i augmentar la notorietat del sector enfront de les administracions i la societat; fomentar i millorar la promoció de l’Associació als principals mercats emissors; facilitar la innovació i la millora contínua de cada un dels associats i reforçar l’estructura interna de l’Associació apostant per la millora contínua.

Per la seva part, el president sortint, Joan Antón, ha destacat que “han estat 4 anys de presidència molt intensos. El 2018 i el 2019 el sector campista de Tarragona va aconseguir uns resultats remarcables i teníem una evolució molt positiva, però el 2020 va arribar la fatídica pandèmia. Gestionar tota la situació viscuda a causa de la Covid ha estat un repte immens. Per això, vull agrair la col·laboració de tots els membres de la Junta que m’han donat suport durant aquest mandat. Sense ells, tot hagués estat encara molt més complicat”. Antón també ha agraït “la col·laboració público-privada que s’ha dut a terme durant aquests anys, especialment amb la Diputació de Tarragona, com a forma de gestió de cogovernança del futur” i ha conclòs mostrant públicament el seu agraïment per “l’oportunitat de liderar el sector durant els darrers quatre anys i s’ha posat a disposició de la nova presidenta per ajudar-la en tot el que sigui possible com a vicepresident”.

Els càmpings de Tarragona durant el 2021
El sector del càmping travessa un moment complex com tot el sector turístic a causa de la Covid. Segons dades del Tourism Data System de l’Observatori de Turisme del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, durant el 2021 -de l’1 de gener al 15 de setembre- s’han realitzat més de 4,7 milions de pernoctacions en càmpings de la demarcació de Tarragona, representant una davallada del -31,5% respecte del mateix període del 2019.

Tot i això, al respecte, Mireia Sans, ha comentat que “el 2020 i el 2021 han estat anys molt complicats a causa de la davallada de visitants internacionals i pels mesos que hem hagut d’estar tancats a causa dels confinaments i les dificultats en la mobilitat. Però, creiem que el nostre sector en sortirà reforçat. Els càmpings hem rebut molts visitants de proximitat que creiem que repetiran la seva experiència als nostres establiments. Desitgem que el 2022 ja s’aproximi a la normalitat, de fet, darrerament tot i trobar-nos en temporada baixa estem notant un repunt de reserves de visitants internacionals sènior”.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)