Més de 500 persones assisteixen a les Jornades Treballa al Turisme a la Costa Daurada

La IV Jornada ‘Treballa al Turisme’, organitzada per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), celebrada a firaReus, ha posat en contacte més de 40 empreses turístiques de la Costa Daurada, instituts i la URV amb més de 500 persones interessades a treballar al sector turístic.

Jaume Orteu, membre de la Junta de la FEHT, ha valorat la IV Jornada Treballa al Turisme positivament, “estem molt contents per la rebuda d’aquesta IV edició, tant per al nombre d’empreses participants, però sobretot per les més de 500 persones interessades a treballar al nostre sector”. A més, ha afegit que “venim de dos anys molt complicats a causa de la pandèmia, on molts establiments no han pogut obrir les seves portes i hem hagut de paralitzar la contractació de professionals. Així que aquest esdeveniment també ens serveix com a punt de sortida, de tornar a posar en marxa el sector turístic de la Costa Daurada. Afortunadament, moltes empreses necessitem reforçar el nostre equip de professionals, ja que actualment, tenim unes previsions de recuperació força optimistes per aquest estiu. Segurament no estarem a nivells del 2019, però sí que preveiem una forta recuperació dels mercats internacionals”. Tal com ha conclòs Orteu, la “Jornada Treballa al Turisme és un esdeveniment únic a Catalunya i està impulsat per la FEHT i per totes les associacions que en formen part”.

El perfil del demandant de feina al sector turístic és molt divers. Així, a la IV Jornada hi ha assistit, tant estudiants que volen una feina per a la temporada estival, com també persones de totes les edats a l’atur i en situació de recerca de feina. Els oficis més demandats són: cambrer/cambrera de pisos, personal de manteniment, recepcionista i tots aquells relacionats amb la restauració, com cambrers o cuiners.

Les més de 500 persones aspirants han estat entrevistades personalment per les empreses que han volgut visitar durant la seva participació en la Jornada i han pogut lliurar el seu currículum al total d’empreses. Cal recordar que aquesta iniciativa es va idear per tal de facilitar i optimitzar el procés de recerca de feina, tant de cara als aspirants, com a les mateixes empreses. Enguany, el resultat ha estat, novament, positiu i l’objectiu, segons Orteu és que “es marqui aquesta jornada com un punt de referència anual perquè, tant les persones que vulguin treballar al sector turístic, com per a les empreses de l’entorn puguin captar interessats”.

La IV Jornada Treballa al Turisme a la Costa Daurada ha comptat amb la col·laboració de Promoció Reus de l’Ajuntament de Reus i Techma Business School.

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)