Més de 400 aspirants opten a 800 llocs de treball al sector turístic

 

La II Jornada “Treballa al Turisme”, organitzada per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), que va tenir lloc ahir dijous durant tot el matí al Parc Científic i Tecnològic (PCT) de Vila-seca va posar en contacte més de trenta empreses turístiques i entitats de la Costa DauradaMuntanyes de Prades i Terres de l’Ebre, amb més de 400 persones interessades a treballar al sector vacacional i la restauració. En total, ahir, les empreses van oferir uns 800 llocs de feina

Segons ha manifestat la  vicepresidenta de la FEHTBerta Cabré, “valorem molt positivament aquesta segona edició de la jornada ‘Treballa al Turisme’ i continuem consolidant-la”. Segons Cabré, “hem tingut una participació molt alta i hem superat les 400 persones interessades que vam atreure l’any passat”.

La vicepresidenta també ha dit que “hem pogut observar perfils professionals molt variats”, per la qual cosa “hi ha moltes oportunitats per a tothom”. Així, “tenim des de recepcionistes, fins a personal de manteniment, animació, jardineria, cuina, sala, neteja de bungalous i de pisos”.

Cabré també ha indicat que “hem atès molta gent de fora que té ganes de treballar, i això és el que busquen les empreses, persones amb una actitud bona i amb els perfils professionals que es necessiten per poder desenvolupar cadascun dels llocs de treball”. Les més de 400 persones aspirants han pogut conèixer, personalment, les diferents empreses, conversar amb els responsables de recursos humans i lliurar, personalment, el currículum als diferents hotels, càmpings, apartaments i PortAventura World, i també a les diferents associacions.

Recordem que l’any passat la FEHT va idear aquesta convocatòria per tal de facilitar i optimitzar el procés de recerca de feina, tant de cara als aspirants com a les mateixes empreses. Enguany, el resultat ha estat, novament, positiu i l’objectiu és que “les persones que vulguin treballar al sector turístic tinguin present, cada any, a la seva agenda aquesta jornada que es pretén consolidar i continuar desenvolupant”.

El perfil del demandant de feina al sector turístic és molt divers. Així, ahir cercava feina molta gent jove que vol compaginar els seus estudis amb una ocupació durant la temporada, i també gent que necessita treballar tot l’any. Els oficis més demandats són: cambrer/cambrera de pisos, personal de manteniment, recepcionista i tots aquells relacionats amb la restauració.

El sector turístic genera uns 12.000 llocs de treball directes a la demarcació, a més d’uns

10.000 indirectes, en temporada alta. La jornada

“Treballa al Turisme” té lloc al PCT perquè és un indret que esdevé confluència entre el coneixement, per part de la Universitat Rovira i Virgili, i l’empresariat, per part de la FEHT.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)