Més de 200 professionals del turisme i l’hostaleria ja s’han format aquest 2021

Enguany, tot i la incertesa que hi ha al sector turístic a causa de la pandèmia, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) té previst organitzar una trentena de cursos formatius adreçats a tots els professionals del sector. Es calcula que seran unes 800 persones les que participaran en alguna de les formacions d’aquest 2021.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, ha manifestat que “estem molt satisfets de la rebuda que ha tingut la formació també aquest any tan complicat per a tots els nostres professionals. Desgraciadament, ara mateix, no podem donar-los feina, així que enguany hem apostat més que mai per la formació”. A més, ha afegit que “tenim molt clar que les persones són la clau de l’èxit al sector turístic i que invertir en la seva formació i en millorar la seva motivació representa invertir en la qualitat del servei que volem oferir per satisfer i fidelitzar els nostres visitants.”

Durant el primer trimestre, la FEHT ha posat en marxa ja 13 cursos amb la participació de més de 200 professionals. La formació toca tots els àmbits relacionats amb el turisme com són els idiomes, la gastronomia, el manteniment d’establiments, la informàtica o el màrqueting i la direcció. Així, alguns dels cursos que ja s’han impartit són: Microsoft Excel inicial, Francès inicial, Anglès inicial, Presentació de bufets, 5 claus per millorar el servei de restauració, Micogastronomía, Brioixeria artesana, Community Manager, Petites mossegades i Habilitats directives.

Enguany, la FEHT, com no pot ser d’una altra manera, també ha hagut d’adaptar la formació i la majoria dels cursos s’està impartint telemàticament. Cabré, sobre aquesta situació, ha afirmat que “hem tingut una resposta increïble que ens motiva a seguir treballant i formant als nostres professionals en aquests moments de tanta dificultat pel nostre sector”. A més, a causa de la reducció en subvencions per a la formació provocada també per la pandèmia, aquest any, una de les entitats membres de la FEHT, l’Associació Hotelera ha obert una nova via formativa. Es tracta de la destinació de recursos propis de l’entitat per portar a terme accions formatives professionalitzadores de caràcter privat, destinades de forma gratuïta a tots aquells professionals dels establiments hotelers associats a l’entitat.

Durant la temporada turística estival no s’ofereixen cursos, no obstant a l’abril es realitzaran formacions d’Operador de piscines i Legionel·la i, a partir de setembre, ja hi ha planificades formacions com: Tall de pernil, Fusió Tailandesa i Mediterrània, Els arrossos del xef, Tast de vins o Tast de cerveses.

Leave a comment

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)