Marta Álvarez, nova gerent de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT)

Amb la nova presidència a la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), ocupada ara per Eduard Farriol, també s’anuncia oficialment el relleu en la gerència de la Federació. En aquest sentit, des del passat 1 de maig la nova gerent és Marta Álvarez qui pren el relleu de Joan Antón que va fer-se càrrec de la gerència de la FEHT des de juliol 2015.

Marta Álvarez ha dedicat tota la seva carrera professional al sector turístic. Cal dir que compta amb més de 20 anys d’experiència ocupant posicions d’alta direcció, principalment a l’àrea de vendes i marketing, en companyies multinacionals líders als seus sectors. Fins a l’actualitat era la directora d’estratègia comercial d’Hotelbeds, la companyia líder al sector dedicada a oferir, a través d’una plataforma tecnològica, una àmplia gamma d’allotjaments hotelers y d’activitats a proveïdors B2B (Touroperadors, Minoristes, línies aèries, etc.) i B2C a nivel mundial. A més, també és sòcia d’Xcale Consulting, una consultora tecnològica per a empreses turístiques que els hi dóna suport en el procés de transformació digital. Anteriorment, també es va fer càrrec de la direcció comercial de PortAventura, en el període 1998-2002, on el parc va aconseguir arribar fins als 3 milions de visitants. A més, també ha estat directora de l’agència de viatges receptiva de Barceló Viatges i ha treballat en una cadena hotelera. Per tant, es conclou que Marta Álvarez té una visió molt àmplia de tot el sector turístic, fruit de la seva dilatada experiència.

Pel que fa a la seva nova incorporació a la FEHT, Álvarez comenta que espera “aplicar tots els seus coneixements en gestió i direcció en empreses turístiques per seguir impulsant la Federació, tot un referent per al sector a la província”.

Sobre la importància del paper de la FEHT, assegura que “ens trobem en un moment molt important per al turisme, en els últims anys hem recuperat les dades de pernoctacions, però encara estem lluny de les que vam aconseguir al 2006”. Per això, conclou que “tenim reptes molt importants i hem d’innovar”. En aquest sentit, “cal que treballem per aconseguir desestacionalitzar el turisme”, i, per això “hem de seguir innovant, és cert que hem d’apostar pel turisme familiar, però alhora també pel turisme esportiu i per altres segments”. A més, “des del vessant empresarial, cal que continuem amb les inversions i la innovació tecnològica a la recerca d’una millora constant i l’ampliació dels nostres allotjaments, perquè hem d’oferir serveis de qualitat als nostres visitants”, assenyala.

Finalment, pel que fa a la promoció de la destinació comenta que “hem d’obrir-nos a nous mercats, a causa de la inestabilitat geopolítica estem aconseguint més visitants, però cal atendre’ls molt bé per fidelitzar-los; i, pels mercats més consolidats, hem de saber què els hem d’oferir perquè ens segueixin visitant”.

Sobre la FEHT

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent a la demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)