L’ONCE dedica 5,5 milions de cupons al sector de l’hostaleria de Tarragona per a ‘Seguir gaudint junts’

El sector de l’hostaleria, un dels més afectats per l’aturada econòmica de la Covid, protagonitza el cupó de l’ONCE de dijous, 17 de juny. Cinc milions i mig de cupons difondran la important tasca d’aquest sector.

Pere Granados, alcalde de Salou; Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona; Xavier Blasi, Camping & Resort Sangulí; Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona I Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, han presentat el cupó al Camping & Resort Sangulí de Salou.

Per fer-ho, tots ells i elles s’han posat a la pell d’una persona cega i han gaudit d’un esmorzar sense veure, amb antifaç. La tècnica de rehabilitació de l’ONCE, Laura Blanco, els ha explicat les pautes de comportament en el tracte i servei a taula a les persones cegues o amb discapacitat visual quan són clients d’un bar o restaurant, com per exemple: localitzar el menjar (seguint les hores del rellotge), la beguda, els coberts… “Estem encantats de poder ajudar a l’hostaleria i la restauració. I poder-los oferir el nostre assessorament per a millorar el servei a les persones cegues o amb discapacitat visual greu quan van a dinar o a sopar. Són unes pautes molt senzilles que les poden guiar molt bé. Constitueixen un pas més per ser iguals i normalitzar la vida social de les persones amb discapacitat”, apunta Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.

Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), ha agraït a l’ONCE aquest detall i l’eslògan utilitzat ja que “ens representa molt a l’hostaleria i al turisme, el nostre objectiu és que els nostres visitants i clients gaudeixin, però fins fa poc que no ho han pogut fer”. Cabré ha afegit que “gràcies a la vacunació comencem a veure la llum al final d’aquest túnel que realment ha estat molt dur per a totes les empreses i per als nostres professionals. Aquest reconeixement ens dóna més ànims per continuar”.

Amb el cupó, l’ONCE dona suport als professionals de l’hostaleria i col·labora en tot el que sigui possible perquè pugui recuperar el terreny perdut durant el confinament. A més, vol agrair la seva tasca durant aquests durs mesos. Molts dels establiments van posar les seves instal·lacions al servei dels que van lluitar directament contra la malaltia i de les persones amb pocs recursos.

‘Continuem gaudint junts’ és la frase que es pot llegir en aquests 5,5 milions de cupons, il·lustrats amb a un cambrer servint a una parella, asseguda en una terrassa, tots ells amb la seva mascareta. Una escena que, a poc a poc, va sent més habitual a mesura que la vacunació augmenta i les restriccions es suavitzen.

L’hostaleria està formada per més de 300.000 establiments que donen feina a 1,7 milions de persones, i té un volum de vendes de 123.612.000 d’euros, amb una aportació del 6,2% al PIB de l’economia espanyola, segons dades de la Confederació Empresarial d’Hostaleria d’Espanya.

Un cupó, en definitiva, per tornar a gaudir d’aquests establiments que uneixen a molta gent, i els professionals, cuiners/res i cambrers/res en moltes ocasions, es converteixen en amics i confidents de la seva clientela. Moment de tornar a aquests establiments perquè segueixin fent gaudir als seus clients amb seguretat i el degut distanciament físic.

El Cupó Diari de l’ONCE ofereix, per 1,5 euros, 55 premis de 35.000 euros a les cinc xifres. Per 0,5 euros més, de jugar també a la sèrie, i guanyar “La Paga” de 3.000 euros al mes durant 25 anys, que s’afegirà a el premi de 35.000 euros.

Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels prop de 20.000 agents venedors de l’ONCE, d’ells 2.500 a Catalunya. A més, es poden adquirir des de www.juegosonce.es, i en establiments col·laboradors autoritzats.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)