Licitació Xiringuitos de Cambrils

Arran de les recents informacions sobre la licitació dels xiringuitos de platja que la Regidoria de Serveis i Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils ha activat -i que en pocs dies acaba el termini per presentar-se-, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona Província (FEHT) manifesta el següent:

  1. La FEHT expressa públicament el seu suport a les reclamacions de l’Associació de Xiringuitos Platges de Cambrils i recolza activament a aquests professionals i empresaris de la restauració que durant tants anys han convertit la seva activitat en un referent gastronòmic i turístic de qualitat de les platges de Cambrils, que milers i milers de famílies han gaudit durant molts anys i que, sense dubte, esdevé un actiu de gran valor per a la destinació.
  2. Tenint en compte les enormes dificultats que tot el sector turístic en general –i més particularment l’activitat de restauració- arrossega des de fa més d’un any a causa de la pandèmia del Coronavirus, és totalment inadequat que a finals de juliol acabi el termini per presentar-se a aquesta licitació pública de l’Ajuntament. Juliol és un mes d’intensa activitat per a la restauració, més quan s’està intentant recuperar de molts mesos sense haver treballat i s’està lluitant per tirar endavant les seves respectives empreses. Tot plegat fa que aquests empresaris ara no puguin dedicar-se com cal a tota la preparació i tramitació d’aquesta important licitació, bàsica i crítica pel futur dels seus negocis i de totes les famílies i persones que hi treballen.
  3. Algunes de les condicions que sembla que es presenten en aquesta licitació, contractes a 4 anys i importants reformes estructurals obligades per als xiringuitos segons normatives de la Llei de Costes i la nova llei de contractació, fan totalment inviable econòmicament amortitzar aquestes importants inversions en tan pocs anys. La licitació, plantejada en aquests termes, fa que els empresaris dels xiringuitos no puguin optar a la mateixa en unes circumstàncies mínimament lògiques, les quals estan reclamant a l’Ajuntament de Cambrils i que nosaltres, la FEHT, recolzem.
  4. Vist aquest escenari, i tal com demana l’Associació de Xiringuitos Platges de Cambrils, entenem que l’Ajuntament de Cambrils ha de proporcionar una informació més fluida, completa i amb prou marge de temps de tot el projecte de la licitació al conjunt dels empresaris dels xiringuitos, representats per l’Associació de Xiringuitos Platges de Cambrils.
  5. Esperem doncs que es pugui replantejar la licitació dels xiringuitos de Cambrils amb uns nous termes més adequats a la realitat del sector i del municipi, i que ben aviat arribi una nova proposta a l’Associació de Xiringuitos Platges de Cambrils, per tal que pugui donar sortida al tema i que els conciutadans i visitants de Cambrils puguin continuar gaudint d’aquesta excel·lent oferta gastronòmica i lúdica de les seves platges.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)