L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre treballa per engegar un pla de promoció per a la Costa Daurada nord

Aquesta setmana l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre ha fet una reunió amb els associats i responsables polítics de turisme dels municipis de la Costa Daurada nord, més concretament de Cunit, Calafell i El Vendrell. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat el de compartir els principals temes d’interès de la dotzena d’associats d’aquesta zona turística. A més, també s’han iniciat les converses per tal de posar en marxa un pla de promoció publicoprivat en aquestes tres poblacions.

Tal com ha explicat Jaume Orteu, president de l’Associació Hotelera, “tenim clar que la col·laboració publicoprivada en turisme funciona perfectament, així ho hem comprovat en altres zones de la Costa Daurada. Actualment, després de l’expansió del nostre àmbit geogràfic que vam iniciar l’any passat com a Associació, ja representem el 60% de les places d’aquests tres municipis i volem que els associats del nord de la demarcació també tinguin les mateixes oportunitats per promocionar-se als principals mercats internacionals i també al nacional”.

Així doncs, a la reunió celebrada a l’hotel 4R Miramar de Calafell hi va participar Jaume Orteu, president de l’Associació Hotelera, acompanyat de diversos membres de la Junta i de Juan Luís Benito, representant dels hotelers de la Costa Daurada Nord i propietari de l’Hotel Apartamentos Solimar de Calafell, a més d’una dotzena d’hotelers d’aquests tres municipis. Posteriorment, M. Lluïsa Lastra, regidora de promoció de la ciutat de l’Ajuntament de Calafell; Bárbara María Peris, regidora de Turisme de l’Ajuntament del Vendrell, i Beatriz Luque, regidora de turisme de l’Ajuntament de Cunit, van unir-se per compartir inquietuds i valorar sinergies davant d’un possible pla de promoció conjunt.

Orteu ha valorat molt positivament la trobada: “Tot i ser una zona on hi ha moltes més places de càmpings, de Coma-ruga fins a Cunit hi ha uns 4.200 llits en hotels que tenen una alta ocupació molt concentrada durant els mesos d’estiu o caps de setmana. Tal com ho estem fent en altres zones de la demarcació de Tarragona hem de treballar, sobretot, amb promoció i nous serveis, per allargar la temporada turística, com a mínim fins als set mesos l’any. Segur que amb la col·laboració dels ajuntaments, a poc a poc, ho anem fent realitat”.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)