L’Associació Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre celebra el 40è aniversari

L’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre (AAT), celebra aquest mes de juliol el seu 40 aniversari. Per commemorar aquesta efemèride, el president de l’entitat, Joan Calvet, s’ha posat en contacte amb tots els associats per tal de fer-los extensiu el seu agraïment per la unió que representen i l’evolució ascendent que ha tingut el sector en els darrers anys. Tenint en compte, sempre, els canvis conjunturals d’origen legislatiu, social, turístic, polític i econòmic als que han hagut d’anar adaptant-se i que ho han fet amb èxit.

Actualment, l’AAT representa més de 80 empreses i professionals del sector i ofereix, en total, més de 4.000 allotjaments i unes 24.000 places legalitzades.

Algunes dades d’interès global de l’allotjament en apartaments turístics, per exemple, són que durant el 2016, a nivell de tota la província, es van registrar 2.150.000 pernoctacions, un 6% més que el 2015 i van ser més de 445.000 els visitants que es van allotjar en apartaments amb una mitjana d’estada de 4,9 nits -la mitjana més alta dels diferents tipus d’allotjament-.

De gener a juny d’aquest 2017, les pernoctacions en apartaments turístics han crescut un 3% a la nostra província, segons dades de l’Observatori Turístic del Parc Científic i Tecnològic de Catalunya.

El sector apartamentístic té una elevada demanda a la Costa Daurada i Terres de l’Ebre i el seu principal nínxol de mercat es troba en les famílies (80%). El grau de fidelització és alt i respon al bon servei que reben dels allotjaments associats, que fan tot el necessari perquè els clients se sentin com a casa. Curiosament, l’hàbit de llogar un apartament per anar de vacances passa de pares a fills.

El turista és de proximitat, de ciutats com Barcelona, Lleida, Saragossa, Navarra, La Rioja i el País Basc. La Costa Daurada també rep, tanmateix, molt de turisme francès, britànic, belga i irlandès. I, darrerament, gràcies a Internet, s’ha detectat un increment del turisme rus. A la zona d’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig hi ha més turisme alemany, mentre que a l’àrea de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda hi trobem més francesos i nacionals. De fet, cada zona té les seves peculiaritats. Per exemple, Salou és on hi ha més apartaments de lloguer de tota la província.

Segons Joan Calvet, “en aquests moments estem molt enfocats en treballar amb l’Administració per regularitzar l’oferta apartamentística. Som coneixedors que, en xifres globals, només hi ha un 55% de l’oferta regulada. La Generalitat estima que a tota Catalunya hi ha 500 mil places d’allotjament en apartaments i que en té regulades 277 mil”. Calvet afirma que “buscarem una solució pel problema de l’allotjament turístic il·legal i continuarem treballant per dignificar el nostre sector perquè rebi el respecte que mereix”.

De cara al mes de setembre, l’Associació d’Apartaments realitzarà una trobada amb tot el sector turístic per tal de commemorar els 40 anys de la seva fundació.

Sobre l’AAT

En l’actualitat l‘Associació Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre representa més de 80 empreses i professionals del sector d’apartaments, que ofereixen la seva oferta legalitzada d’apartaments turístics al llarg de tota la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Això representa un global de més de 4.000 allotjaments i 24.000 places. www.atcostadaurada.org

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta   demarcació.

Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)