L’Associació Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre (AAT) celebra els 40 anys amb un dinar de germanor

L’Associació Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre (AAT) va celebrar el dia 20 d’octubre un dinar commemoratiu dels 40 anys de la seva fundació. L’acte, que va reunir una vuitantena de persones, va tenir lloc a Soldemar Restaurant & Eventos, a La Pineda, Vila-seca, i hi va assistir el director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono; el president de l’AAT, Joan Calvet; el comissari David Boneta, cap dels Mossos d’Esquadra a la regió policial del Camp de Tarragona, que ha rebut un reconeixement per la seva labor de vetlla per la seguretat; gerents de Patronats de Turisme i representants d’entitats turístiques; representants d’institucions públiques i un bon nombre d’associats de l’AAT.

El periodista tarragoní Enric Company va ser l’encarregat d’incloure la nota humorística i de conduir l’acte, a més de fer de mestre de cerimònies en el moment de lliurar unes plaques commemoratives a una desena d’associats que porten més d’un quart de segle formant part de l’AAT.

El president de l’entitat, Joan Calvet, que va agrair el suport de la junta, va destacar, en els seus parlaments, les xifres del sector, que, el 2016, van ser força positives. Així, l’any passat els apartaments i els Habitatges d’ús turístic (Huts) de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre van assolir 2.182.238 pernoctacions i 448.732 visitants, amb una estada mitjana de 4,9 dies. El nombre d’apartaments associats fou de 4.870.

Enguany, de gener a setembre, les xifres registrades per l’AAT són 390.352 visitants i 2.038.488 pernoctacions, amb una estada mitjana de 5,2 dies i un total de 4.852 apartaments associats.

Per la seva banda, Octavi Bono, va dir que “40 anys defensant els interessos d’un sector no és senzill”. Pel que fa a la situació actual que viu el país, Bono va demanar “un punt de serenor, prudència i confiança en allò que fem”.

Així mateix, el director general de Turisme va destacar la crescuda de les dades relatives al sector apartamentístic, en relació a 2016, i ha dit que “esperem tancar l’any encara amb valors positius”, tot i que “som conscients de la situació en què ens trobem, però tenim confiança perquè el futur pugui ser millor”.

L’AAT Costa Daurada i Terres de l’Ebre es va fundar el 19 de juliol de 1977. Originàriament, va néixer com a “Asociación de Apartamentos Turísticos de la provincia de Tarragona” i el 1994 es va canviar el nom a Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada. L’any passat es va actualitzar el logotip, donant-li un caire més modern i amb un simbolisme relacionat amb la proximitat del mar, la natura, la bona climatologia i el mateix allotjament.

El sector dels apartaments de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre ha viscut una evolució molt positiva des de la seva fundació, adaptant-se als canvis conjunturals d’origen legislatiu, social, turístic, polític i econòmic de la societat, i superant tota mena de reptes que l’han enfortit.

Actualment, l’AAT treballa per la constant millora del seu teixit empresarial i de l’oferta turística, lluitant, enèrgicament i amb totes les eines jurídiques al seu abast, per tal d’assolir la legalització de tots els apartaments i Huts, i contra les pràctiques fraudulentes que perjudiquen la destinació.

Cal dir que l’AAT sempre ha estat al costat del sector de l’allotjament turístic, oferint als seus associats serveis professionals de diferent índole, dins de l’àmbit jurídic, tècnic i comercial. Actualment, l’entitat representa més de 80 empreses i professionals del sector i ofereix més de 4.000 allotjaments i unes 24.000 places legalitzades.

Per a més informació: www.atcostadaurada.org

 

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)