L’Ajuntament de Cambrils i l’Associació Hotelera lliuren els diplomes de curs de cambrer i cambrera de pisos

 

L’alcaldessa de CambrilsCamí Mendoza; el responsable de formació de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La PinedaJaume Orteu; i el regidor d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils, Alejandro Garcia, han lliurat els diplomes a les nou persones que han superat el curs de Cambrer/a de pisos, organitzat conjuntament amb l’objectiu de cobrir l’alta demanda d’aquest perfil professional.

La formació, gratuïta per a les persones en situació d’atur, es va iniciar el 3 de desembre i va acabar el passat 6 de febrer. El curs de 180 hores s’ha dividit en 160 hores de formació teoricopràctica a l’aula i 20 de formació pràctica que s’han realitzat en establiments turístics.

El curs l’han superat nou alumnes de les 15 que es van matricular i ara es faran arribar els currículums d’aquestes persones que han aconseguit el títol a responsables dels allotjaments que van manifestar la necessitat d’aquesta formació i personal.

La necessitat d’organitzar el curs va sorgir arran d’una reunió realitzada entre el Patronat de Turisme, l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació i els responsables del sector d’allotjaments de Cambrils. En aquella trobada els representants del sector hoteler van manifestar que es tracta d’un perfil professional que compta amb una elevada demanda d’ocupació i en el qual existeix molta rotació, cosa que facilitarà una posterior inserció dels alumnes que realitzin el curs.

L’objectiu general del curs ha estat aprendre a realitzar la neteja i posada a punt de les habitacions, zones nobles i àrees comunes, així com rentar, planxar i arranjar la roba de l’establiment i dels usuaris en diferents tipus d’allotjaments, aconseguint i aplicant les normes de seguretat i higiene establertes en el sector professional de l’hostaleria i turisme.

S’ha dut a terme, a banda dels continguts dels mòduls formatius específics d’arranjament d’habitacions, rentat i planxat de roba de l’adaptació del certificat de professionalitat d’Operacions bàsiques de pisos en allotjaments, un mòdul bàsic de prevenció de riscos laborals i un altre d’anglès pel departament de pisos.

Les alumnes han pogut formar-se en una professió molt demandada en els municipis de la Costa Daurada i que els permetrà, amb molta probabilitat, una posterior ocupació laboral.

El regidor Alejandro Garcia ha explicat que el curs forma part de la formació professionalitzadora municipal i ha destacat l’aposta de l’Ajuntament per dissenyar una oferta a mida per poder atendre la demanda dels diferents sectors i ajustar-la a les necessitats reals del mercat laboral del territori. Per aquest motiu, el Departament d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació es va posar en contacte amb l’Associació Hotelera, que els va traslladar la necessitat d’aquesta formació de cambrer/a de pisos. El regidor ha felicitat a les persones que han recollit el diploma per la iniciativa de formar-se i ha afirmat que les perspectives d’inserció laboral són molt altes.

Per la seva banda, el responsable de formació de l’Associació HoteleraJaume Orteu, ha afirmat que se senten molt satisfets de la bona sintonia que manté l’entitat amb el consistori cambrilenc i els agradaria que la col·laboració tingués continuïtat en el temps. “Considerem que el sector turístic està en bones mans perquè invertim constantment en recursos humans i en preparació i formació per tal que els nostres visitants estiguin plenament satisfets, ens escullin com una destinació prioritària dins de la seva llista de destinacions vacacionals i també tinguem la seva confiança a l’hora de conservar la seva fidelitat”, ha afirmat.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)