La VI Festa dels Indians i el Modernisme arriba del 14 al 16 de juny amb ‘Papa Orbe i Els Científics del Sabor’

Com cada estiu, els propers dies 14,15 i 16 de juny el Parc Samà celebra la Festa dels Indians i el Modernisme, que aquest any compleix la sisena edició. En aquesta ocasió el Jardí Històric de Cambrils retrà un homenatge a la música cubana amb un concert molt especial el dissabte dia 15 a les 20 hores. L’artista convidat, gràcies a la col·laboració amb la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), és Papa Orbe, compositor, cantant, arranjador i productor musical nascut a Santiago de Cuba, i el seu grup Los Científicos del Sabor. Aquest concert s’integra en una nova edició del cicle El Jardí Sonor.

A més d’aquest concert estel·lar, la música cubana sonarà amb un grup en directe durant tot el cap de setmana, al matí de 12 a 14 hores, i a la tarda de 17 a 19. També hi haurà animació per a les famílies amb visites teatralitzades i guiades per un grup d’actors que inclouen un test de canya de sucre plantada al parc. Tindran lloc divendres 14 de 12 a 14 hores, i dissabte i diumenge de 12 a 14 hores, i de 17 a 19 hores.

“Creiem en el turisme d’experiències, que posa l’emoció del visitant al centre i que cada cop pren més força; en aquest sentit, estem oberts a la col·laboració público-privada amb el Parc Samà, que és un actiu essencial per a turistes que escullen el seu destí en funció de les experiències que vol viure i que el cerca a través de les noves tecnologies”, ha destacat l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa.

“El Parc Samà fa anys que treballa amb una constància modesta, però no deixa de millorar i de créixer; li donem tot el nostre suport, i tots els nostres establiments s’hi implicaran per donar-lo a conèixer… A tot territori li agradaria tenir un Parc Samà, perquè ens dóna singularitat i ens fa únics, cosa que fidelitza molt; a més, està obert tot l’any i fer realitat l’objectiu de desestacionalitzar”, ha expressat Berta Cabré, presidenta de la FEHT.

Per la seva banda, Francisco Javier Castillo, CEO de l’empresa gestora del Parc Samà, ha posat l’accent als elements identitaris que ens fan singulars; ens agrada dir que aquest és un jardí amb memòria, i per això busquem la vinculació amb les nostres arrels, i en aquest cas amb Cuba i amb els indians”. “Vull agrair especialment el suport de la FEHT, perquè és essencial… Sens dubte el parc forma part de la cadena de valor del producte turístic”.

Ambient indià
Amb l’objectiu de fomentar que l’ambient de l’època impregni tots els aspectes de la jornada, el Parc Samà anima els visitants a gaudir d’aquesta festa vestits amb roba que rememori l’estètica dels indians antics.

De fet, el parc oferirà un descompte del 50% a l’entrada a les persones que hi acudeixin vestides de blanc. Durant els dos dies, el jardí obrirà les portes des de les 10 del matí fins a les 20 hores. El dissabte a les 20 hores se celebrarà el concert de Papa Orbe i els Científics del Sabor, que tindrà un 50% de descompte pels visitants de dia de divendres i dissabte.

La Moneria
La VI Festa dels Indians i el Modernisme s´aprofita aquest any per inaugurar l´edifici més representatiu i singular del Parc entre els destinats a albergar l´antic parc zoològic. Es tracta de La Moneria, que al seu dia va servir per albergar micos, concretament entre 1890 i 1935.

Es tracta d’un edifici recent restaurat que ocupa 40 metres quadrats, amb dues torres cobertes per una teulada a quatre aigües que s’adorna amb ceràmica esmaltada i policromada. Avui dia alberga diferents espècies de petites psitàcies.

Primer concert del cicle El Jardí Sonor
El concert servirà per iniciar la programació de la V edició del cicle El Jardí Sonor, que aquest any es desplega a vuit espais espectaculars de la Costa Daurada: el mateix Parc Samà de Cambrils, el Santuari de Montferri, l’Amfiteatre, les Muralles del Parc Arqueològic i el Fòrum de la Colònia de Tarragona, la Plaça d’Altafulla i la Nou de Gaià.

El festival aplega un gran elenc d’artistes participants entre els quals destaquen Mishima, Guillem Roma, Papa Orbe i els Científics del Sabor i Alba Carmona. La combinació d’aquests magnífics espais i una selecció eclèctica de música fa que la cinquena edició d’El Jardí Sonor es perfili com una cita ineludible al calendari cultural i turístic de la Costa Daurada.

El Jardí Històric del Parc Samà acollirà un segon concert el dia 20 de juliol, a càrrec d’Alba Carmona, una de les veus més destacades de flamenc contemporani, en una vetllada a l’aire lliure que s’espera íntima i emotiva.

“Agraïm al Parc Samà aquesta col·laboració que donarà lloc a dos concerts molt interessants i plens de màgia; amb aquesta programació i la resta del cicle de concerts, volem contribuir a posar en valor espais i llocs tan especials”, ha explicat Pablo Vidal , director d’El Jardí Sonor.

Els visitants dels dies 14 i 15 tindran les entrades amb un 50% de descompte sobre el preu habitual. Es venen en línia a 12 euros per als adults i 10 per als nens de 6 a 15 hores.

La vinculació del Parc Samà amb la creació artística i el patrimoni històric de la província de Tarragona no és nova; ja l’any passat es van inaugurar amb motiu d’aquesta festa diversos panells explicatius sobre Poblet i la Ruta del Cister, la Tàrraco romana, els Castells, la Catedral i els conjunts medievals de Montblanc i Siurana, Gaudí i el Modernisme, la Cartoixa de Scala Dei i la cultura del vi, o el Paisatge dels Genis (Casals, Miró i Picasso), entre d’altres actius turístics de primer nivell.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)