La Setmana Santa ha de ser l’inici de la reactivació turística a Tarragona

Ateses les actuals restriccions de mobilitat, els empresaris turístics de Tarragona valoren la Setmana Santa d’enguany com un punt de partida per la recuperació del sector. Cal recordar que han obert el 80% dels càmpings, el 50% dels apartaments turístics i només un 15% dels hotels vacacionals. A més, PortAventura World no ha pogut obrir. Així, amb tot, Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) ha manifestat que “donades totes les circumstàncies adverses i que els únics visitants que podien venir eren catalans, ens podem donar per satisfets. En el global dels 10 dies del període de vacances de Setmana Santa hem tingut entre un 60% i un 80% d’ocupació als establiments oberts. La bona climatologia i les reserves de darrera hora han fet que de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua les ocupacions hagin estat altes arreu de la demarcació. Tot i això, cal recordar que la gran planta hotelera vacacional ha estat tancada per la falta de turisme internacional i nacional. Així doncs, en global, considerem aquesta Setmana Santa com un punt de partida per reactivar-nos”.

A més, Cabré assenyala que “aquests dies festius de Setmana Santa no ens ha de fer perdre el nostre objectiu principal i no és un altre que poder treballar tot l’estiu amb tots els mercats. El sector necessita que s’obri la mobilitat entre comunitats i també les fronteres. Per això, demanem als governs que treballin urgentment per posar totes les vacunes possibles, activar el passaport sanitari, fer corredors segurs…”.

Pel que fa a l’ocupació d’aquests dies, es pot destacar que a l’interior i a les Terres de l’Ebre, on els establiments turístics són més petits, hi ha hagut ocupacions altes i alguns dies concrets s’ha arribat a la plena ocupació. A la costa, on els establiments són més grans, en global les ocupacions han estat mitjanes i entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua, les ocupacions han arribat a ser altes a tots els establiments oberts, tot i que el percentatge de places obertes era reduït”.

Tot i aquestes dades positives, Cabré ha mostrat cautela “amb les restriccions de mobilitat actual, no hi ha prou volum de visitants per mantenir els establiments oberts, així alguns obriran els caps de setmana i d’altres tornaran a tancar fins a finals de maig, quan s’espera que els visitants de l’Estat i dels principals mercats europeus ens puguin venir a visitar. Sense ells, el nostre sector és inviable”.

Per acabar, Cabré ha manifestat la seva gratitud a tots els visitants catalans per triar la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre durant aquests dies i al seu comportament cívic per mantenir les normes de seguretat sanitària.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)