La FEHT, satisfeta amb l’aprovació del Pla Director Urbanístic del Consorci del CRT de Vila-seca i Salou

El Pla Director Urbanístic del Consorci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, aprovat el passat dia 29 de desembre de 2016, és valorat molt positivament per la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), a través del seu president, David Batalla, perquè “es considera que aquest tipus de projectes aporten beneficis des de dos punts de vista: per un cantó, s’augmenten els motius pels quals s’ha de venir a visitar la Costa Daurada amb una oferta que ara mateix no existia. Per l’altre, suposarà un augment de la qualitat dels tipus d’establiments turístics disponibles, que van en la línia dels 100 milions d’euros anuals que estan invertint els empresaris des de fa uns anys”.

Aquest projecte suposa una oferta complementària a la que ja existeix. De tot l’espai, un 16% es dedicarà a esdeveniments i congressos; un 7% a oferta de botigues d’alt nivell, i només un 4% a casinos. Això complementa quelcom que no es té al territori i que es lliga a un 57% de nova oferta d’allotjament.

L’arribada de turistes de fora d’Europa que ara mateix no vénen “ha d’ajudar a la desestacionalització, per tal que aquests no només ens visitin de maig a setembre, sinó també la resta de l’any. Aquest fet ajuda a que hi hagi economia al territori durant molts mesos i que, per tant, els treballadors puguin tenir feina continuada”.

Així mateix, “la Costa Daurada no està acostumada a turisme provinent del Canadà, Àsia o Amèrica, però el seu poder adquisitiu és alt i els estudis apunten que pot venir atret per la nova oferta”.

Segons Batalla, “els empresaris creiem que el projecte suposarà un revulsiu com el que va representar PortAventura en el seu moment. Ara s’aprova un pla de màxims i, com qualsevol empresa, el projecte s’anirà desenvolupant per fases. No creiem que es desenvolupi tot allò que s’està aprovant en el dia d’avui d’una forma total. Anirà fent-se a poc a poc i el territori ho anirà digerint a aquest ritme”.

La FEHT, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, i els Patronats municipals de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca La Pineda treballen de forma conjunta en la promoció turística del territori, així com de la seva oferta d’allotjament.

 

Notícia a TV3. (A p. del min. 1.46) Declaracions del gerent de la FEHT, Joan Antón

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/telenoticies-barcelona-29122016/video/5640320/

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)