La FEHT lamenta la inexistència d’una terminal de creuers correcta al Port de Tarragona

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la provincia de Tarragona (FEHT) ha emès recentment un comunicat on expressa que “lamentem profundament que el dia d’avui encara no hi hagi cap terminal de creuers al Port de Tarragona amb les condicions necessàries per rebre correctament els creueristes que ens visiten”. Aquest és un projecte -diu el comunicat- planificat des de fa 5 anys i “realment ens sorprèn molt que actualment encara hi hagi dubtes sobre on ha d’anar la terminal”. Així doncs, “fins al 2021, l’activitat creuerística es continuarà desenvolupant sense una terminal adequada, ni amb els corresponents serveis bàsics, tot i la determinació d’una gran companyia de creuers per la nostra destinació”.

Segons l’opinió de la FEHT, “aquesta situació posa en risc l’aposta de la companyia pel nostre territori: fet que, com a representants empresarials del sector turístic, ens preocupa”.

Per tal d’oferir un servei òptim als creueristes i superar totes les limitacions actuals la FEHT diu que és necessari que s’inicïi ja el projecte de la terminal i que entri en funcionament com més aviat millor. D’altra forma “correm el risc que les diferents companyies de creuers deixin de treballar a la nostra destinació per les dificulats afegides que se’ls hi generen”. La FEHT finaliza reclamant “la construcció urgent del dic de Prats“, atès que “aquesta és una infraestructura clau per a Vila-seca i tota la Costa Daurada, ja que, per una banda, ha d’ajudar a regenerar la platja de La Pineda, un fet clau per al desenvolupament turístic d’aquest municipi”; i, per una altra, “ha de millorar la seguretat enfront d’una incidència a la monoboia; un aspecte prioritari i d’interès comú per a tot el territori per tal de prevenir un posible desastre ecològic”.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)