La FEHT i Euro-Funding signen un acord per facilitar l’arribada de fons públics al sector turístic

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament turístic de la demarcació, i la consultora Euro-Funding, centrada en la definició i la implementació d’estratègies enfocades a la captació de fons públics per a projectes empresarials, han segellat una aliança de col·laboració que facilitarà a aquestes companyies accedir a aquests ajuts i a consultoria sobre finançament públic i fiscalitat immobiliària.

A més, les més de 700 companyies del sector a la província de Tarragona, on hi treballen més de 25.000 professionals, comptaran amb els consultors d’Euro-Funding en la recerca de finançament extern per impulsar projectes de transformació – digitalització, transició verda, infraestructures resilients, innovació, etc.- a través dels Fons europeus Next Generation EU (Mecanisme de Recuperació i Resiliència, React-EU, HorizonEU, InvestEU, etc.) i/o les línies tradicionals de finançament i ajudes europees i nacionals (Innovation Fund, Fast track to Innovation, LIFE, HORIZON, FEDER, FSE, FEADER, FEMP, BBI-JU, etc.).

Moltes d’aquestes empreses que operen a Tarragona, oferint més de 160.000 places d’allotjament, poden optar a convocatòries d’ajuts actualment en procés i a les que pròximament s’obriran.

Entre elles, es troben algunes ajudes d’eficiència energètica a les que poden acollir-se, com les del pla MOVES II, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, relacionades amb l’adquisició de vehicles d’energies alternatives, la implantació d’infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics o de sistemes de préstecs de bicicletes elèctriques o de mesures de mobilitat sostenible a la feina.

Empreses del sector també poden optar a ajuts d’aquest ministeri per a la inversió en instal·lacions de producció d’energia tèrmica amb fonts d’energia renovable.

Després que els països europeus hagin enviat a Brussel·les els plans nacionals associats als fons Next Generation EU, s’ha obert una finestra de dos mesos en què la Comissió analitzarà en detall els pla i proposarà les correccions necessàries.

A Espanya, l’administració central, autonòmica i local seran les encarregades de coordinar els processos d’identificació, selecció i dotació d’ajuts.

Així, totes aquelles empreses susceptibles d’optar a aquests ajuts han de concebre cada projecte transformador des d’un punt de vista tant institucional com europeu i comptar amb l’assessorament necessari perquè la seva proposta tingui possibilitats d’adjudicar-se ajudes.

Cap sector està exclòs per accedir als fons del pla de recuperació i hi ha sectors, com el turístic, que han patit especialment la crisi del COVID-19 i que seran més susceptibles de generar propostes que s’adaptin als criteris marcats al pla europeu de recuperació.

Per a la FEHT, aquest acord suposa un pas endavant per ajudar a totes les empreses associades del sector turístic en la transformació contínua per seguir sent el motor socioeconòmic a la província de Tarragona.

La FEHT aposta bàsicament en buscar noves fórmules i estratègies que ajudin a implementar sistemes basats en tecnologia, sostenibilitat, innovació… que portin al sector turístic a assumir la seva responsabilitat pel que fa al medi ambient, així com un impuls per a la millora de la competitivitat i l’excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)