La FEHT es reuneix presencialment amb el conseller Tremosa per resoldre temes cabdals per al sector turístic de Tarragona

Després de múltiples i periòdiques videoconferències mantingudes en el darrer any, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament turístic de la demarcació, s’ha reunit avui presencialment amb els principals responsables de turisme de la Generalitat de Catalunya per tractar els principals temes que afecten aquest sector de la demarcació de Tarragona.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, acompanyada d’altres representants del sector turístic de Tarragona han mantingut una reunió de treball aquest migdia a l’hotel H10 Imperial Tarraco de Tarragona amb Ramon Tremosa, conseller d’Empresa i Coneixement; Octavi Bono, director general de Turisme; Òscar Peris, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona i Carme Mansilla, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona.

Cabré ha manifestat que “era necessària aquesta reunió presencial amb els màxims responsables del sector turístic de la Generalitat de Catalunya. Per a nosaltres, el 2020 ha estat el pitjor any de la història i ara ens trobem en un moment crític. En les properes setmanes, en funció de com evolucioni la pandèmia a casa nostra i a la resta d’Europa, sabrem si enguany rebrem visitants o no”.

Així, els principals temes que s’han tractat en la reunió han estat la pròrroga de la moratòria de l’impost sobre les estades turístiques, com i quan es repartiran les ajudes que han d’arribar d’Europa, com i quan entrarà en funcionament el passaport sanitari, la comunicació i promoció que es fa de la destinació a Europa, la situació de l’Aeroport de Reus i del projecte de Hard Rock, entre d’altres.

Cabré ha insistit que “necessitem que arribin urgentment les ajudes directes al sector turístic, hi ha establiments que porten més d’un any sense ingressar ni un euro i, sense ajudes, hauran de tancar per sempre. No podem permetre que, per l’endarreriment en l’arribada de les ajudes promeses, algunes empreses tanquin”. Respecte a la campanya de comunicació internacional, Cabré ha insistit que “és molt important que tots els països europeus sàpiguen que el nostre ritme de vacunació és elevat i que els seus ciutadans podran passar les vacances amb seguretat a casa nostra”. I, pel que fa a la moratòria de l’impost sobre les estades turístiques, la presidenta de la FEHT ha reclamat novament a la Generalitat que enguany no posi en marxa aquest impost, “després d’un any amb els establiments turístics buits, no és adequat que penalitzin el nostre preu de comercialització amb més impostos”.

Per part de la FEHT, els representants del sector turístic que han assistit a la reunió han estat a més de la presidenta Cabré; Quim Cristià, vicepresident de la FEHT i de l’Associació d’Apartaments de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre; Joan Anton, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre; Jaume Orteu, president de l’Associació Hotelera Salou – Cambrils – La Pineda; Jose Luis Túnez, president de l’Associació d’Agències de Viatges Receptives de la Costa Daurada; Xavi Roig, patró de la FEHT i empresari hoteler del grup 4R Hotels; Carlos Ferrer, patró de la FEHT i empresari hoteler d’Estival Group; Benet Presas, patró de la FEHT i membre del grup hoteler Medplaya i Xavier Guardià, responsable de relacions institucionals i portaveu de la FEHT.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)