La FEHT es reuneix amb el conseller Torrent per compartir temes cabdals per al sector turístic de Tarragona

Els principals temes que s’han tractat han estat el model turístic de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, el projecte Hard Rock, els fons NextGeneration, així com les infraestructures ferroviàries i l’Aeroport de Reus

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament turístic de la demarcació, s’ha reunit amb els responsables de turisme de la Generalitat de Catalunya per tractar els principals temes que afecten aquest sector de la demarcació de Tarragona.

Per tal de presentar algunes de les inversions realitzades pels empresaris turístics, primer s’ha visitat el Camping & Resort Sangulí Salou -l’establiment que enguany va rebre el guardó com a millor càmping d’Europa-. Posteriorment, s’han desplaçat a Cambrils, on ha visitat uns dels establiments hotelers més emblemàtics de la població, l’Estival Eldorado Resort. En ambdós establiments, el conseller ha pogut veure i conèixer de primera mà algunes de les millores dutes a terme acompanyat per dirigents dels establiments i de tot el sector.

Finalment, Berta Cabré, presidenta de la FEHT, acompanyada d’altres representants del sector turístic de Tarragona han mantingut una reunió de treball amb Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball; Marta Domènech, directora general de turisme; Àngel Xifré, delegat del Govern a Tarragona, i Sofia Moya, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a Tarragona. Cabré ha manifestat que “era necessària aquesta reunió amb els màxims responsables del sector turístic de la Generalitat de Catalunya. El turisme genera més del 26% del PIB de la nostra província, així doncs, som la principal locomotora socioeconòmica”.

Durant la reunió, els empresaris han debatut amb els representants de la Generalitat de Catalunya sobre el model de turisme turisme familiar de sol i platja de la província de Tarragona. Cabré ha explicat que “famílies de tota Europa ens perceben com una destinació referent al Mediterrani i vénen a passar uns dies de desconnexió per viure experiències en família. Cal estar molt orgullosos de les platges, però també dels millors càmpings d’Europa que tenim i dels hotels i dels apartaments que han fet unes inversions molt importants per augmentar la seva qualitat i els serveis que ofereixen”. A més, durant la reunió també s’ha parlat del projecte Hard Rock, de la necessitat que els fons NextGenerationEU acabin arribant a les empreses, així com de les infraestructures ferroviàries i de l’impuls a l’Aeroport de Reus.

Cabré ha insistit que “el sector turístic, tot i haver superat la pitjor crisi de la història amb la pandèmia, encara no ens hem pogut recuperar. A la Costa Daurada trobem a faltar el turisme rus. A més, el turisme britànic no està encara amb dades de 2019 a causa de la devaluació de la lliura. Cal que la Generalitat ens ajudi amb la promoció internacional. El mercat rus, per desgràcia, trigarà a visitar-nos”.

Per part de la FEHT, els representants del sector turístic que han assistit a la reunió han estat a més de la presidenta Cabré; Quim Cristià, vicepresident de la FEHT; Abert Savé, president de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre; Joan Calvet, president de l’Associació d’Apartaments de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre; Jose Luís Túnez, president de l’Associació d’Agències de Viatges Receptives de la Costa Daurada; Fernando Aldecoa i Mireia Bové, director general i directora comercial de PortAventura World; Xavier Blasi del grup Blasi; Carlos Ferrer d’Estival Group; Xavier Roig i Jaume Orteu de 4R Hotels; Albert Canadell del Grupo Blaumar; Eduard Farriol d’Oh!tels; Enric Aragonés de Golden Hotels, Agustí Codina de Medplaya Hotels; Manel Villajosana de La Torre del Sol Premium Camping & Resort; Mary Luz Pujol d’Infinitum; Cristina Berengué d’Apartaments Pins Platja, i Xavier Guardià, responsable de relacions institucionals i portaveu de la FEHT.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)