La FEHT celebra una jornada sobre mercats internacionals i sostenibilitat

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació- ha organitzat una jornada tècnica on han tingut protagonisme diverses conferències i xerrades sobre temes d’actualitat sectorial com són el comportament dels mercats internacionals, les certificacions i la sostenibilitat. La Jornada s’ha celebrat a l’hotel Blaumar de Salou i ha comptat amb l’assistència de més de 50 empresaris i empresàries del sector turístic de la demarcació de Tarragona.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, ha explicat que “des de la Federació aportem coneixement als nostres associats, per això, periòdicament organitzem aquestes jornades tècniques amb temes cabdals per al sector turístic, com ara mateix són la sostenibilitat, les certificacions, la transició energètica o el comportament dels mercats internacionals”. Cabré també ha afegit que “a més, també hem compartit una estona de workshop amb els nostres partners, així també estem al dia en novetats en productes i serveis”.

Així, Damià Serrano, director de Màrqueting d’Experiències i recerca de l’Agència Catalana de Turisme, ha obert la jornada amb una xerrada sobre Intel·ligència de Mercats. Serrano ha fet una previsió i ha explicat les tendències dels mercats internacionals, ha repassat les principals dades de l’Aeroport de Barcelona i del de Reus per enguany, a més, també ha parlat sobre el comportament dels visitants abans de fer el viatge, “els municipis de la Costa Daurada representen el 16% de les recerques que fa a Google els viatges que venen a Catalunya”. Serrano també ha explicat la importància de les valoracions que fan els viatgers de la Costa Daurada, “cada any es publiquen 1 milió de ressenyes d’establiments hotelers de la Costa Daurada i Terres d’Ebre, s’aconsegueix un 8,3 de mitjans i un 7,5 d’índex de satisfacció”-

A continuació, Ángel Díaz, president d’Advanced Leisure Services i membre del Consell de Direcció de Biosphere, ha presentat els aspectes diferencials de la Certificació Biosphere, “el segell Biosphere és un sistema de mesura de la sostenibilitat, amb l’objectiu de funcionar com a eina de millora contínua i així reconèixer aquesta aposta i compromís de les destinacions, empreses i serveis turístics”.  A més, Díaz ha manifestat que “aquesta certificació, considerada la millor eina de certificació de sostenibilitat, segons es reflecteix a l’informe “Recomanacions sobre eines i certificacions per a una investigació en profunditat” elaborat la Universitat de Sherbrooke, està molt estesa a la Costa Daurada, ja que hi ha molts establiments que hi participen”.

Finalment, Jose Enrique Vázquez, president d’honor del Grup de Gestors Energètics i President de la Comissió d’Energia de PIMEC ha parlat sobre “Transició energètica, despesa o inversió per a l’empresa?”. Així, Vázquez ha explicat que “s’espera que aquest estiu el preu de l’energia torni a pujar per l’augment de la demanda i la baixada de producció de l’eòlica, entre altres factors”. Vázquez ha animat als empresaris i empresàries a fer una evolució cap a energies renovables, ja que “el mercat energètic és fràgil”.

Partners i empreses col·laboradores de la FEHT, com Hídrica Group, Ilser Grup,TechMa Business School, Viamed Monegal, Asisa, Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Salut i Treball, Eicon, Energroc i Ramon Bergadà, mecanització d’oficines, van presentar les seves novetats en productes i serveis als empresaris assistents.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)