La Costa Daurada, una destinació familiar on viure fortes emocions amb l’arribada del Halloween

Els municipis del centre de la Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca es preparen per viure les fortes emocions que porta enguany el Halloween, la festivitat més temuda i alhora una de les més esperades del calendari. Es tracta d’una oportunitat per descobrir la cara més misteriosa de la destinació. Bruixes, aranyes, fantasmes, carabasses, zombis i vampirs converteixen els espais quotidians de parcs temàtics, poblacions i allotjaments en escenes terrorífiques dissenyades per a l’ocasió.

Durant aquests dies, la Costa Daurada dóna llum a la foscor i acull desenes de propostes per viure la Nit dels Morts, convertint-se, d’aquesta manera, en una de les zones amb l’oferta més completa i atractiva per experimentar la por sense límits. La celebració d’aquesta festivitat compta amb una gran implicació per part de diferents actors del territori que ambienten diferents localitzacions per crear una experiència terrorífica i divertida de 360º.

Enguany, a banda de les moltes activitats i tallers tematitzats que s’ofereixen a hotels, càmpings i apartaments del territori, PortAventura World presenta com a novetat a la seva ja consolidada oferta de Halloween, La Isla Maldita, un passatge de terror d’1 km únic a Europa. A aquestes propostes s’hi suma Dark Samà, un conjunt de passatges i experiències ambientades en l’Europa del segle XIX que tindran lloc al Parc Samà de Cambrils.

Un mes ple de propostes familiars i tradicionals

A tota aquesta potent oferta de Halloween, cal afegir les divertides propostes familiars que ens esperen a Vila-seca i Salou. A Vila-seca, la tradicional castanyada compartirà agenda amb el Halloween més terrorífic. L’Espai Jove, obert de dilluns a divendres de 17 a 20 h, ha encetat un mes d’octubre ple d’activitats amb propostes diferents, com són els tallers d’històries de por, de maquillatge, d’ambientació terrorífica per dinars i/o sopars, de costums gastronòmiques, entre d’altres. El programa d’aquestes activitats, dissenyades per viure el Halloween, clourà el dijous, 31 d’octubre amb una festa temàtica terrorífica.

El mateix dia, Salou viurà una jornada d’activitats per celebrar la Castanyada. La plaça del Carrilet serà l’espai que concentrarà el conjunt de propostes. De les 10.30 a les 13 h, els més petits podran participar en el taller creatiu de panellets i arrodonir el matí saltant als inflables. Les mascotes del club Xic’S, el Rocky i la Confetina, estaran presents i convidaran els assistents a un aperitiu. La tarda, a partir de les 17 h, estarà protagonitzada per l’espectacle d’animació La Castanyada amb la companyia Pell de Gallina i una xocolatada popular.

En caure la nit, els zoombies sortiran per recórrer els carrers de Salou. A les 20 h tindrà lloc la desfilada amb totes les famílies que s’hagin volgut caracteritzar per celebrar aquesta nit aterridora. A ritme d’ultratomba, aquesta activitat clourà amb un Flash Mob que farà sonar el Thriller de Michael Jackson.

El Parc Samà de Cambrils es transforma en Dark Samà

Cambrils també viurà un ambient misteriós amb Dark Samà, les experiències de Halloween que acull el Parc Samà de l’11 d’octubre fins al 10 de novembre. Durant 16 dies -tots els divendres, dissabtes i diumenges, inclòs el 31 d’octubre- el terror victorià s’apodera del parc amb 3 passatges del terror i una zona de tallers per a nens. Enguany, l’horari d’aquestes activitats serà exclusivament diürn fins a les 20 h.

Prenent com a referència la data de la construcció del parc a finals de segle XIX, la proposta de Halloween del Parc Samà es recrearà en l’Europa victoriana. L’hivernacle, els estables, la bodega o un antic magatzem són els espais que acolliran aquestes activitats.

Les històries dels passatges passen per un recorregut de realitat virtual pels carrers nocturns de Whitechapel a Londres i amb la presència de Jack l’Esbudellador com a protagonista, una visita a un manicomi victorià ple de pacients sotmesos a tractaments mentals, i una invitació a la bodega del professor Abraham Van Helsing, espai on s’allotgen les víctimes dels vampirs.

Els més petits també podran viure el Halloween del Dark Samà amb el laboratori de conjurs i encanteris d’un singular matrimoni de botànics alemanys. Aquesta activitat està formada per 3 tallers diferents que es realitzaran cada dia i que van dirigits a nens de 7 a 12 anys.

PortAventura World viu el terror del Halloween

La temporada de Halloween és una de les més desitjades de l’any a PortAventura World. Del 21 de setembre al 17 de novembre, el terror s’instal·la al ressort amb més de 22.000 carabasses, ratpenats, teranyines i més de 280 personatges aterridors.

L’edició d’enguany està marcada per la principal novetat La Isla Maldita, que se suma a la tradicional oferta de Halloween. Es tracta d’un nou passatge del terror d’1 km, únic a Europa. Aigua, vaixells enfonsats i vegetació són els elements que tematitzen aquesta remota illa del Carib on més de 100 fantasmagòrics pirates, caracteritzats per la reconeguda maquilladora Alejandra Alcañiz, esperen l’arribada dels visitants. La Isla Maldita s’inclou dins de la programació de passatges del terror de PortAventura World, una oferta que es completa amb Apocalipsi Maya, [REC] Experience i Horror a Texas.

Per als més atrevits i per als més petits, el ressort compta amb espectacles i esdeveniments especials. Balls, atraccions i activitats ininterrompudes es poden experimentar a l’àrea de SésamoAventura. A més, els visitants poden gaudir d’un total de 9 espectacles per a tota la família en les diferents zones i també de menús gastronòmics a l’estil Halloween.

Leave a comment

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)