La Costa Daurada posa èmfasi en la promoció nacional

A finals de maig els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), van signar el Pla Conjunt de Promoció Turística per aquest 2021 amb un pressupost d’1,5 MEUR. Durant aquest mes i mig ja s’han posat en marxa les primeres accions promocionals.

Tal com indica Meritxell Roigé, presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona “l’objectiu d’enguany és atreure els mercats que sabem que no tindran dificultats per visitar la nostra demarcació. Així doncs, vam decidir entre tots que havíem d’apostar fort per promocionar-nos a Catalunya, Madrid i les principals poblacions de la vall de l’Ebre”. Berta Cabré, presidenta de la FEHT, afegeix que “un dels objectius principals del Pla de Conjunt de Promoció és actuar sobre el canal professional, per això, també hem arribat a interessants acords amb agències de viatges nacionals de primer nivell perquè ens promocionin entre els seus clients”.

Així doncs, per exemple a Madrid, a finals de juny, es va dur a terme una campanya d’emissió de vídeos publicitaris de la destinació a la Gran Vía, més concretament a les pantalles digitals dels teatres Lope de Vega i Coliseum. A més, també es van contractar cartelleres situades a peu de carrer i en més de 30 quioscs de la capital. Pel que fa a Barcelona, s’ha fet publicitat en una quinzena de busos de línies urbanes. A centres comercials com Puerto Venecia i Plaza Imperial de Saragossa, Berceo de Logronyo, El Boulevard d’Àlava o les estacions d’AVE de Sarragossa i Madrid també s’estan emetent vídeos publicitaris.

També s’han arribat a acords de comàrqueting amb agències de viatges com Logitravel, Rhodasol, Bedtoyou, Airmet Cybas, Destinia o Viajes Eroski -la principal cadena al nord d’Espanya-, on també s’han fet accions publicitàries a la seva xarxa d’hipermercats i supermercats.

Aquest pla de promoció, iniciat el 2014, té com a objectiu fonamental aplicar una part dels recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats i és la FEHT l’encarregada de gestionar-lo íntegrament. Així doncs, des de fa diversos anys, s’han creat unes sinergies molt positives entre el sector públic i el privat per assolir objectius de promoció, tan relatius a la Costa Daurada, com a les poblacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, i també dels establiments turístics: hotels, càmpings i apartaments.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada
La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament de la província de Tarragona i té com a objectiu principal satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquest sector, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)