La Costa Daurada participa al workshop “Rencontres des CSE” que se celebra a PortAventura World

La Costa Daurada segueix amb la tasca de promoció al mercat francès de cara la temporada 2023. Així, del 18 al 20 d’octubre se celebra al PortAventura Convention Centre la segona edició dels “Recontres des CSE” (reunions dels Comitès Econòmics i Socials de França). Més de 500 treballadors electes dels CSE, representants d’unes 250 empreses grans i mitjanes, han acudit a la Costa Daurada per conèixer la destinació, els seus establiments i els paquets turístics que els poden oferir.

A través del Pla Conjunt de Promoció, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, i els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, assisteixen al workshop amb un estand propi per tal de reunir-se amb els representants dels CSE i donar-los tota la informació sobre la destinació. Posteriorment, els CSE preparen paquets turístics bonificats per als treballadors i treballadores de les seves empreses. L’objectiu d’aquesta acció de promoció és donar a conèixer als representants dels treballadors de grans empreses franceses les diferents opcions i novetats que, tant empresaris com Patronats de Turisme, estan treballant ja per la temporada 2023.

En aquesta edició, els CSE assistents s’han dividit en 4 grups i participen en les diverses activitats organitzades com, per exemple, reunions amb representants locals, assistència al workshops amb trobades de 10 minuts, conferències, una activitat de Team Building i la descoberta de PortAventura World i Ferrari Land.

Aquesta acció de promoció s’emmarca dins del pla conjunt de la Costa Daurada, signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la FEHT. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori; així com per dinamitzar i reforçar el coneixement de la destinació.

El Pla de Promoció Conjunt. La FEHT i els Patronats de Turisme treballant junts

Aquest pla de promoció, iniciat el 2014, té com a objectiu fonamental aplicar una part dels recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats i és la FEHT l’encarregada de gestionar-lo. Així doncs, des de fa diversos anys, s’han creat unes sinergies molt positives entre el sector públic i el privat per assolir objectius de promoció, tan relatius a la Costa Daurada, com a les poblacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, i també dels establiments turístics: hotels, càmpings i apartaments. Per a l’any 2021, el pla va tenir un pressupost d’1,5 MEUR.

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament de la província de Tarragona i té com a objectiu principal satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquest sector, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

La FEHT, representant el 90% de les places de la província de Tarragona

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) és una entitat sense ànim de lucre que defensa els interessos de l’empresariat turístic de la província de Tarragona. Actualment, representa el 90% de les places turístiques de la província.

Dins la FEHT hi ha integrades les principals entitats i associacions privades que conformen el sector de l’hostaleria, el turisme i les activitats d’oci de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Així doncs, actualment hi formen part:

  • L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 110 hotels membres i 60.000 places -el 90% del total de places hoteleres a la província-.
  • L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 54 associats i 66.000 places.
  • L’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb més de 80 empreses i 24.800 places.
  • L’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada amb 11 empreses membres.
  • PortAventura World és soci com a empresa estratègica a la zona.

El principal objectiu de la FEHT és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com dinamitzar l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació a través d’una representativitat cohesionada.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)