La Costa Daurada organitza centenars d’activitats durant tot l’estiu

Els ajuntaments de Cambrils, Salou i Vila-seca, així com els seus respectius Patronats de Turisme, han treballat intensament perquè els visitants i els residents d’aquests municipis de la Costa Daurada passin un estiu d’allò més entretingut gràcies a una extensa agenda d’actes de tota mena: musicals, comercials, tallers infantils, propostes culturals…

Salou, música i comerç
A Salou, pel que fa a la música, aquest estiu en destaca la tercera edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou que tindrà lloc fins al 23 d’agost. Es tracta d’un important esdeveniment on es pot gaudir de concerts simfònics i de música de cambra amb reconeguts intèrprets, realitzats en diferents espais a l’aire lliure i de caràcter gratuït. S’han programat actuacions el 18, 28 i 30 de juliol i el 6, 13, 17, 20 i el 23 d’agost a diversos emplaçaments, com per exemple a la Torre Vella, la Font Lluminosa o la plaça de les Comunitats Autònomes. I evidentment, del 8 al 15 d’agost, les Nits Daurades de Salou, esdevenen una de les festes més atractives de l’estiu a la Costa Daurada. Aquest programa festiu es caracteritza per reunir una gran diversitat d’esdeveniments de diferent caire, des de la celebració de concerts d’importats grups, balls, esdeveniments culturals i altres espectacles.

Pel que fa al comerç, del 12 al 14 de juliol, al passeig de Jaume I, tindrà lloc la Fira Fora Stocks, on els establiments trauran les botigues al carrer i es trobaran bons descomptes. El Mercat de Nit, a la Masia Catalana, conformat per casetes de fusta amb venda de diversos productes, es podrà visitar fins al pròxim 30 de setembre en horari de dilluns a diumenge, de 19 a 24 hores.

Enguany cal destacar, la renovació de l’espectacle de les Fonts Cibernètiques després de 12 anys. Així, el nou espectacle de llum, aigua i música de les fonts ornamentals del Passeig Jaume I tindrà una durada de 15 minuts mínim i s’oferirà durant 10 setmanes a partir de finals de juny. A més, com cada any també hi haurà l’espectacle a la Font Lluminosa (a les 23 h); i a la Font del Laberint (a les 18 h i a les 24 h). Aquest estiu també es farà la tradicional demostració i recreació de l’antic art de pesca de “Tirar l’Art”, la Calada de les Malles, tindrà lloc el 13 de juliol, a les 20.30 h, a la platja de Ponent – espigó del moll, a càrrec de la Societat de Pescadors Santa Maria del Mar.

Cambrils, actuacions de primer nivell i visites teatralitzades
A Cambrils destaca el 45è Festival Internacional de Música de Cambrils –el festival de música del sud de Catalunya- que, enguany, té un total d’11 actuacions de primer nivell. Entre el 25 de juliol i l’11 d’agost, una gran varietat de tendències musicals es donaran cita, un any més, al Parc del Pinaret. Les actuacions d’enguany, a les 22 h, són: Sara Baras (25/7); Momo: Tributo a Queen (26/7); Els Pets (27/07); Fangoria (01/08); Rozalén (02/08); Álvaro Soler (03/08); Diego el Cigala (04/08); Vanessa Martín (08/08); Sau30 (09/08); Rosario (10/08); Adexe & Nau (11/08).

El programa “Viu l’Estiu a Cambrils” recull totes les activitats lúdiques, d’oci i cultura que s’organitzen en aquesta vila marinera. Així, pel que fa a les activitats de caràcter cultural, el plat fort de Cambrils segueixen sent les visites guiades teatralitzades, on destaquen la del barri antic (dilluns) i la del port (dimarts) de la mà d’actors que traslladen el turista a temps remots; a més d’altres visites com la de la Llotja de Pescadors (dimecres), on hi ha l’oportunitat de visitar el port de Cambrils i conèixer com funciona la subhasta del peix; la ruta dels espais de la Guerra Civil (dissabtes) i, finalment, visites teatralitzades al Parc Samà (de dimecres a diumenge) i al Parc Samà amb trenet turístic els dimarts i divendres al matí.

A Cambrils els més petits també compten amb tallers infantils: els dimecres, de gastronomia, i els dissabtes, de dansa i percussió. Aquestes activitats s’uneixen a l’animació familiar que té lloc els dilluns i divendres al Parc del Pescador. A més, per fer més agradable la passejada al visitant, cada dimarts i dijous, s’oferirà música ambient en viu a la plaça del Pòsit.

Pel que fa a les activitats de caràcter comercial, tots els divendres d’estiu, fins al 31 d’agost, de les 18 h a les 24 h de la matinada, al c. Llastres (entre av. Diputació 70 i 72) i Passeig Marítim de Llevant, Mercat d’Art a Vilafortuny del col·lectiu CAT-Cambrils Art Total. A més, tots els dissabtes d’estiu, fins al 28 de setembre, de les 19 h fins a la 1 h de la matinada, al Passeig Miramar, Mercat d’Art del col·lectiu CAT – Cambrils Art Total.

Vila-seca, de festa major
A Vila-seca el programa d’estiu engloba un centenar d’activitats amb una clara aposta pels espectacles familiars, com el cinema a la fresca, la dansa, la màgia o els concerts de música en viu.

La Festa Major d’Estiu de Vila-seca, del 25 de juliol al 4 d’agost, inclou una programació plena de música, activitats familiars, actes tradicionals i moltes novetats. El 25 de juliol, a les 22 h, al Parc del Pinar de Perruquet, Havaneres i Rom Cremat amb La Taverna de l’Havana. El 26 de juliol, Cercavila a les 20 h i a les 22.30 h, Concert i Música Disco al Passeig de Pau Casals, amb Marcos San José, Dj’s Löwe i Dj’s Dinshot. El 27 de juliol, a més del tradicional Castell de Focs, destaca el concert de La Guardia a les 23.30 h, al Passeig de Pau Casals. Els grans concerts arribaran el dijous 1 d’agost a les 23 h, al Parc de la Riera, on actuarà Dr. Prats i, divendres 2 d’agost, a les 22 h amb Saratoga, Centinela i Lujuria.

Per a les famílies, destaca la Vila-seca Family Race el diumenge 4, a les 10 h amb més famílies participants any rere any. Els espectacles tradicionals, com els correfocs, cercaviles, balls i castells, entre d’altres, també tindran un pes important en una festa major on tots els actes són d’accés lliure.

Com a principal novetat d’aquest estiu, l’Ajuntament de Vila-seca organitza Pirates i Corsaris a la Mediterrània, una commemoració dels atacs pirates a la costa i al Camp de Tarragona. Així doncs, es tracta d’un seguit d’actes que tindran lloc de l’11 al 14 de juliol a la Pineda amb els quals es recrearà el que es va produir ara fa 500 anys, el 1519, quan els corsaris embarcats en 16 fustes (embarcacions estretes, lleugeres i ràpides) atacaren Vila-seca i saquejaren l’Església.

A Vila-seca, com cada any, s’ha posat en marxa el programa “La platja és teva” amb activitats per a tota la família. Com a novetat destaquen els tallers de reciclatge (dimarts) i els tallers de primers auxilis (dijous) que es realitzen durant tot juliol i agost a la platja, davant del Parc del Pinar de Perruquet. A més, a l’estany del passeig de Pau Casals, cada divendres a les 20 h, també s’hi faran espectacles infantils com: Gran Gabini Show (5 de juliol); Pirates, solcant els 4 mars (12 de juliol); Les aventures de Mandarina (19 de juliol); Mundo Fantasia (2 d’agost); Cabaret Desvarietés (9 d’agost); New Satimbancov (16 d’agost); Màgic & Làtex Show (23 d’agost) i SonSin Show (30 d’agost).
A més, per a tota la família, a les 22 h al Parc del Pinar de Parruquet s’hi farà Cinema a la fresca amb l’emissió de pel·lícules com: Ralh Rompe Internet (24 de juliol); El regreso de Mary Poppins (7 d’agost) o Robin Hood – 2018 (21 d’agost).

A la Pineda també hi tenen una destacada presència les activitats esportives, entre les quals cal destacar el Campionat de Bàsquet 3×3, el dia 20 de juliol al passeig de Pau Casals, tot el dia; i la completa oferta a la platja cada dia durant els mesos de juliol i agost (ioga, zumba, body combat i pilates), a més del ioga lluna plena el 17 de juliol i el 15 d’agost.

Leave a comment

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)