La Costa Daurada es promociona intensament abans de l’inici de la temporada turística

Els representants del sector turístic de la Costa Daurada,   més   concretament,   de   la   Federació d’Empresaris   d’Hostaleria   i   Turisme   de   la província de Tarragona (FEHT), els Patronats de Turisme   de   la   Diputació   de   Tarragona   Costa Daurada,   Salou,   Cambrils,   Vila-seca,   així   com PortAventura   World   es   mostren   optimistes   i satisfets amb les accions de promoció dutes a terme als principals mercats europeus durant els últims mesos gràcies al pla de promoció conjunt fruït de la taxa turística.

Segons ha explicat Marta Álvarez, gerent de la FEHT, “el pla de l’impost turístic crea sinergies úniques entre el sector públic i privat, amb una voluntat  integradora, i   optimitza   els   recursos tècnics   i   econòmics   per   assolir   objectius   de promoció de la zona”.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Salou, Benet Presas, en representació de tots els Patronats de Turisme participants en les accions promocionals ha afirmat que “abans de començar la temporada turística hem fet un esforç important per seguir promocionant la Costa Daurada als països on rebem més visitants i en aquells on creiem que podem seguir creixent”. Presas ha afirmat que “hem realitzat diferents accions de promoció, des de les més convencionals com l’assistència a fires   o   presentacions,   fins   a   formacions   i   concursos   online   o   roadshows   i   trobades   amb professionals”. El principal objectiu és el de “seguir posicionant-nos dins el mercat professional com una destinació familiar amb uns allotjaments totalment renovats i amb centenars d’opcions per a l’oci, la cultura, la gastronomia o la natura”. “Estem satisfets de com la feina de promoció que estem fent va donant els seus fruits” ha conclòs.

Promoció intensa als principals mercats

Pel que fa al calendari de fires, roadshows i esdeveniments realitzats i programats per aquests darrers mesos, cal destacar-ne diversos, tot i que el més remarcable serà l’acció que tindrà lloc aquest mes de maig a la Costa Daurada del 18 al 20 de maig, el Costa Daurada Life. Es tracta d’una experiència en la qual hi participaran més de 100 agents de viatge de tot l’Estat que visitaran la zona per poder-la descobrir en primera persona i, posteriorment, poder-la prescriure amb tots els detalls i emocions als seus clients.

Així, més concretament, durant el mes de març, tècnics de promoció dels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona i dels municipis de Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb la FEHT, van realitzar un workshop a Madrid amb més de 150 agents de viatges. A més, també es va participar en un roadshow per les ciutats russes d’Ufa, Samara, Kazan i Sant Petersburg. Al mercat alemany es van dur a terme diverses formacions online per a agents, on van participar més de 160 persones durant 4 dies.

Pel que fa al mes d’abril, es va treballar el mercat ucraïnès amb dos roadshows a Odessa i Kiev on es va presentar la destinació a més de 250 professionals locals.   Aquest,   es   va   completar   amb   la   visita   a d’altres   ciutats   russes   com   Krasnodar,   Rostov   i Moscou.

Per seguir potenciant el mercat irlandès -va créixer més d’un 20% l’any 2017- el 12 d’abril es va assistir a la   fira   Irish   Travel   Trade   Show.   A   més,   del corresponent   stand   informatiu,   també   es   va coorganitzar conjuntament amb Turespaña un dinar de treball amb més de 350 agents de viatges i professionals del turisme i també es va realitzar la Setmana de la Costa Daurada a Irlanda.

Al   mercat   francès,   belga   i   nacional   s’ha   treballat   la   capacitació   dels   professionals   per   al coneixement de la destinació a través de formació online i concursos. Així, durant aquests mesos s’han format més de 500 agents de viatges.

Les diferents accions de promoció s’emmarquen dins del pla de promoció turística de la Costa Daurada, signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca i l’empresa PortAventura World, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la FEHT. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori; així com per dinamitzar i reforçar el coneixement de la destinació.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra   les   següents   organitzacions   professionals:   l’Associació   d’Empresaris   d’Hostaleria   de   la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)